maj 19, 2020

V laški pivovarni dobili 350 tisoč novih sodelavk

V Pivovarni Laško Union v Laškem so v tednu, ko praznujemo svetovni dan čebel, razveselili nove pridobitve. Dobili so svoj čebelnjak, z njim pa več kot 350.000 novih sodelavk. Da se bodo med pivovarji dobro počutile, bo skrbel znani laški čebelar Franc Šolar.

V pivovarskem čebelnjaku stanuje več kot 350.000 čebel. (Foto: Radio Štajerski val)

S čebelnjakom se bo medilo tudi v pivovarni
Pivovarna Laško Union je v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije in laško čebelarsko družino Šolar pred svetovnim dnevom čebel, ki ga bomo obeležili jutri, 20. maja, na lokaciji pivovarne v Laškem postavila čebelnjak. Tanja Subotić Levanič, direktorica korporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union je ob odprtju dejala: 



O pomenu čebel in medu ter skrbi za okolje in naravo je pred svetovnim dnevom čebel spregovoril tudi predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.



Slovesni prerez traku in predaja ključa čebelnjaka. 

Čebelnjak v Pivovarni Laško bo v varnih rokah. Za dobro počutje čebel bo skrbel priznani laški čebelar Franc Šolar, ki je za naš radio povedal:



Nad panji bo bdel čebelar Franc Šolar.

Čebelnjak v pivovarni ima poleg svoje lokacije še eno posebnost. Z njim so obudili tradicijo poslikave panjskih končnic. K ustvarjanju so povabili pet slovenskih ilustratorjev. Ilustracije na čebelnjaku v sliki in barvah predstavljajo zgodbo Pivovarne Laško vse od ustanovitve leta 1825 pa do danes. O ustvarjanju panjskih končnic nam je ilustratorka Anja Kralj povedala:



Poleg Anje Kralj so panjske končnice na pivovarskem čebelnjaku ustvarjali še Dejan Kralj, Matija Cipurič, Neja Likar in Roman Ražman. (NS)

Ilustracije na panjskih končnicah so predstavljene tudi v brošuri.