V laški pivovarni dobili 350 tisoč novih sodelavk

19.05.2020

V pivovarskem čebelnjaku stanuje več kot 350.000 čebel. (Foto: Radio Štajerski val)

V Pivovarni Laško Union v Laškem so v tednu, ko praznujemo svetovni dan čebel, razveselili nove pridobitve. Dobili so svoj čebelnjak, z njim pa več kot 350.000 novih sodelavk. Da se bodo med pivovarji dobro počutile, bo skrbel znani laški čebelar Franc Šolar.

S čebelnjakom se bo medilo tudi v pivovarni
Pivovarna Laško Union je v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije in laško čebelarsko družino Šolar pred svetovnim dnevom čebel, ki ga bomo obeležili jutri, 20. maja, na lokaciji pivovarne v Laškem postavila čebelnjak. Tanja Subotić Levanič, direktorica korporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union je ob odprtju dejala: O pomenu čebel in medu ter skrbi za okolje in naravo je pred svetovnim dnevom čebel spregovoril tudi predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.Slovesni prerez traku in predaja ključa čebelnjaka. 

Čebelnjak v Pivovarni Laško bo v varnih rokah. Za dobro počutje čebel bo skrbel priznani laški čebelar Franc Šolar, ki je za naš radio povedal:Nad panji bo bdel čebelar Franc Šolar.

Čebelnjak v pivovarni ima poleg svoje lokacije še eno posebnost. Z njim so obudili tradicijo poslikave panjskih končnic. K ustvarjanju so povabili pet slovenskih ilustratorjev. Ilustracije na čebelnjaku v sliki in barvah predstavljajo zgodbo Pivovarne Laško vse od ustanovitve leta 1825 pa do danes. O ustvarjanju panjskih končnic nam je ilustratorka Anja Kralj povedala:Poleg Anje Kralj so panjske končnice na pivovarskem čebelnjaku ustvarjali še Dejan Kralj, Matija Cipurič, Neja Likar in Roman Ražman. (NS)

Ilustracije na panjskih končnicah so predstavljene tudi v brošuri.
Štajerski val v sliki