avgust 3, 2015

V Makolah kmalu nova kanalizacija s čistilno

V Makolah naj bi ta mesec končali gradnjo okoli 700 tisoč evrov vredne kanalizacije in čistilne naprave. Prva gospodinjstva naj bi na novo pridobitev priključili konec septembra.

Dela opravljata Krt Gradbeništvo iz Slovenske Bistrice in konzorcij parterjev Hidroinženiring Ljubljana, Gradnje Marguč Slovenske Konjice in GMI iz Slovenskih Konjic.

Ena večji naložb zadnjih let
Občina bo bogatejša za dobrih 1.850 metrov kanalizacijskega omrežja s tremi črpališči in centralno čistilno napravo za 500 populacijskih enot. Nanjo bo priključenih okoli 250 prebivalcev Makol. "Prva gospodinjstva in javne objekte, kot so šola, vrtec, gasilski dom naj bi na novo pridobitev priključili konec septembra. Cilj in dolžnost občine pa je, da na čistilno napravo vse prebivalce naselja Makole priključi v obdobju dveh let,» pojasnjuje Matjaž Kopše iz makolske občine. Gre za eno večjih naložb od nastanka občine Makole, vredno skoraj 700 tisoč evrov. Financirale jo bodo Evropska unija, država in občina, ki bo iz občinskega proračuna plačala okoli 198 tisočakov. (SP)