V Makolah proslavili občinski praznik

29.11.2015

Letošnji občinski nagrajenci Občine Makole z županom Francem Majcnom. (Foto: Milan Sternad)

V Makolah so obeležili občinski praznik. Najvišje priznanje, plaketo občine, je prejel svetovni prvak v motokrosu v razredu MX2 Tim Gajser. Župan Franc Majcen je podelil tudi dve priznanji občine in posebno županovo priznanje.

Tim in Bogomir Gajser nagrajena za vrhunske dosežke
Na prireditvi je bil v središču pozornosti komaj 19-letni Tim Gajser iz Pečk pri Makolah, ki se je letos povzpel na sam vrh svetovnega motokrosa. Ob prejetju plakete se ni pozabil zahvaliti svoji družini, še posebej očetu Bogomirju Gajserju. »Vsak začetek je težek. Pot do vrha je bila dolga in strma. Oče je bil tisti, ki me je pri dveh letih in pol postavil na motor. On je bil tisti, ki mi je dal vso znanje, me vzpodbujal in me vseskozi tudi finančno podpiral. Hvaležen sem mu, da je vztrajal tudi v najbolj težkih trenutkih. Brez njega ne bi nikoli prišel tako daleč,« z občutkom hvaležnosti razlaga Tim Gajser in dodaja, da oče ostaja vodilni in nepogrešljiv člen moštva tudi v prihodnji sezoni, ko bo nastopal v elitnem razredu. O prihodnjih načrtih in ciljih lahko Timu prisluhnete na spodnji zvočni povezavi. Športni trener Bogomir Gajser je sicer na sinočnji slovesnosti za posebne dosežke na področju športa prejel posebno županovo priznanje.

rn

Priznanji folkloristom in kmečkim ženskam
Priznanje občine je v imenu Folklorne skupine prosvetnega društva Anice Černejeve Makole prevzel njen strokovni vodja Franc Skledar, za uspešno delo na področju ohranjanja kulturne dediščine. Priznanja občine so se razveselile tudi članice Društva kmetic Ložnica s predsednico Magdaleno Plankar, ki jih je Občina nagradila za dolgoletno prizadevno delo na področju ohranjanja lokalne kulinarike. (SP)

TIM GAJSER O NAČRTIH
Štajerski val v sliki