november 7, 2016

V naših krajih zaradi dežja manjše nevšečnosti

Deževno vreme v našem delu države na srečo ni povzočilo večjih težav. Gasilci in vzdrževalci cest so ponekod na Celjskem vseeno morali posredovati. Vremenoslovci ob tem pravijo, da se deževje počasi poslavlja.

Savinja se je v Celju že precej približala robu, a deževje bo prenehalo, zato se ni bati, da bi prestopila bregove.

Poplavljene ceste, zalit objekt
V Laškem so že vajeni, da ob močnejšem dežju voda zalije podhod pod železniško progo na Trubarjevem nabrežju. Tako je tudi tokrat, podvoz je zato zaprt. V Celju, v naselju Polule, je zaradi močnega vetra na cesto padla odlomljena veja in ovirala promet. Odstranili so jo delavci VOC-a. VOC je moral posredovati tudi na Konjiškem, v Žičah je meteorna voda preplavila cestišče. Odmašiti je bilo treba prepuste in očistiti cesto. Gasilci pa so črpali vodo iz objekta v Rogaški Slatini. Meteorna voda je zjutraj zalila prostore gostinskega lokala v Kidričevi ulici. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje izčrpali okoli 4 kubične metre vode, ostalo so posesali.

Kdaj sneg tudi v nižinah?
Vremenoslovec na Agenciji RS za okolje Brane Gregorčič nam je povedal, da se razmere počasi umirjajo, deževje bo po vsej državi prenehalo. Jutri je še pričakovati krajevne padavine, sreda in četrtek pa bosta suha. Na višjih nadmorskih višinah je ob tem že zapadel sneg, ga je pričakovati tudi v nižinah? O tem prisluhnite Branetu Gregoričiču v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Brane Gregorčič o vremenu