maj 22, 2018

V nedeljo že trinajstič Na kolo

Prihajajoči konec tedna bodo na svoj račun že trinajstič prišli vsi ljubitelji kolesarjenja. Nedelja bo v znamenju družinsko rekreativne kolesarske prireditve Na kolo, ki letos znova prinaša nekaj novosti. Navdušeni bodo zlasti najmlajši kolesarji.

Pedala boste na prireditvi Na kolo 2018 lahko vrteli v nedeljo, 27. maja. Start bo v šestih občinah. (Foto: Na kolo)

Na kolo iz šestih občin
Na kolo se boste letos lahko podali iz šestih občinskih središč. Starti bodo v Celju, Slovenskih Konjicah, Šentjurju, Štorah, Vojniku in v Žalcu. Skupen cilj bo, kot vsa leta doslej, pred Citycentrom Celje. Trase so različno dolge in zahtevne. Najzahtevnejša je konjiška, ki je dolga 32 kilometrov. Tokrat so jo nekoliko spremenili. Pot bo vodila skozi Loče, čez Ponikvo, do Proseniškega in naprej do cilja pri Citycentru. Na lansko pobudo najmlajših kolesarjev so spremenili tudi otroško traso, ki je po novem dolga 12 kilometrov in bo vodila v smeri Proseniškega, na njej se bodo kolesarjem lahko pridružili tudi rolarji. Trase in njihove dolžine si lahko ogledate TUKAJ.

Varnost na prvem mestu
Vsako leto na prireditvi Na kolo veliko pozornost namenijo varnost. Letos bo za to na vseh trasah skrbelo skoraj 100 ljudi. Med njimi bodo tudi redarji in 13 policistov. Kot poudarja policijski inšpektor Edi Baumkirher, mora vsak udeleženec upoštevati cestnoprometne predpise, poskrbeti mora za ustrezno opremo in izpravnost svojega kolesa. „Še posebej moramo opozoriti na obvezno uporabo varnostne čelade za otroke do 18. leta, vsem ostalim udeležencem pa jo zelo priporočamo,“ dodaja Baumkirher. Ostalim udeležencem v prometu, ki se bodo v času prireditve srečali s kolesarji, pa svetuje, naj bodo previdni, pozorni in potrpežljivi.

Poskrbeli tudi za nagrade
Družinsko rekreativno kolesarsko prireditev organizira agencija Prima komunikacije. Dvanajst let pa pri njej kot sponzor sodeluje tudi celjski Citycenter, ki je letos znova poskrbel za nagrade. Več kot 100 jih je, med drugim pa bodo nagradili najmlajšega kolesarja in največjo družino, ki bo vrtela pedala. Vsi kolesarji, lani jih je bilo okoli 600, bodo na cilju dobili toplo malico in spominsko majico. Dodajmo še to, prijavite se lahko le še do jutri, 23. maja. Če bo v nedeljo slabo vreme, so organizatorji poskrbeli za nadomestna termina, 3. ali 10. junija. (NS)