junij 1, 2016

V novem šmarskem javnem zavodu tudi nove zaposlitve

Javni zavod, ki bo združeval turizem, šport in mladino v šmarski občini, naj bi zaživel po novem letu. Občinski svet je že sprejel potreben odlok, zdaj je treba opraviti še vse potrebne postopke za ustanovitev, kot sta registracija in izbor direktorja.

Javni zavod naj bi prostore dobil v tej stavbi ...

Najprej imenovanje v. d. direktorja
Zakaj si je občinska uprava prizadevala ustanoviti Javni zavod za turizem, šport in mladino, smo že poročali, podrobnosti preberite TUKAJ. Pogoj za ustanovitev novega zavoda je sprejetje potrebnega odloka, občinski svetniki so ga po hitrem postopku sprejeli na majski seji. Predstavlja osnovno za delovanje zavoda ter opredeljuje njegove naloge in pristojnosti. „Denar za delovanje zavoda bi zagotovili v prihodnjem letu, tako bi lahko s 1. 1. 2017 zavod zaživel. Še prej bo župan imenoval vršilca dolžnosti direktorja, ki bo poskrbel za vse potrebno, da bo to mogoče,“ razlaga vodja oddelka za družbene dejavnosti šmarske občine Damjan Boštjančič.

Prezaposlitve, nove zaposlitve in javna dela
Novi javni zavod bo po eni strani prinesel dodatne stroške, po drugi pa so pričakovani tudi boljši učinki, ki naj bi se odrazili na vseh treh področjih. V zavod bodo prezaposlili tri delavce iz občinske uprave, predvidene pa so še tri nove zaposlitve. Prav tako računajo na pomoč delavcev prek programa javnih del. Zavod bo prostore dobil v Skazovi hiši v Šmarju pri Jelšah, kjer že domujeta šmarski Rdeči križ in Društvo kmetic Ajda, urejajo pa tudi prostore za Društvo vinogradnikov in kletarjev Trta z vinsko kletjo. Podrobneje o prostorih, zaposlitah, stroških in ustanavljanju novega javnega zavoda v spodnjem posnetku prisluhnite Damjanu Boštjančiču. (AD)

povezani prispevki: 
ŠMARSKI TURIZEM, ŠPORT IN MLADINA POD ENO STREHO

Datoteke

Damjan Boštjančič o novem javnem zavodu