september 14, 2018

V novi vladi tudi imena iz naših krajev

Sinoči smo dobili 13. vlado, ki jo bo vodil 40-letni Marjan Šarec, najmlajši premier do zdaj. V vladi je 16 ministrov, štirje so iz naših krajev. Ministrice prihajajo iz Slovenskih Konjic, Velenja in s Ptuja, minister iz Podčetrtka. Z delom bodo začeli danes, ko je predvidena primopredaja ministrskih poslov.

Nova vladna ekipa Marjana Šarca je sinoči naredila prvi skupni posnetek v parlamentu, potem se je sestala na prvi seji. (Foto: MMC)

Dela bo veliko, "trdih orehov" tudi
Novi predsednik vlade Marjan Šarec poudarja, da je njegova ministrska ekipa zaupanja vredna. Da bodo njegovi ministri delali odgovorno, predano in učinkovito. Prednostne naloge nove vlade so zdravstvo, gospodarstvo in obrambno-varnostni sistem. Med šestnajstimi ministri so tudi bolj ali manj znana imena iz naših krajev. Konjičanka Ksenija Klampfer bo vodila ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ptujčanka Aleksandra Pivec ministrstvo za kmetijstvo, Velenjčanka Andreja Katič pa pravosodno. V Podčetrtku je doma Zdravko Počivalšek, ki bo še naprej vodil ministrstvo za gospodarstvo. Ministra Ksenija Klampfer in Zdravko Počivalšek sta posebej za naš radio povedala, katerih izzivov se bosta lotila najprej in zakaj. Prisluhnite jima v spodnjih posnetkih. (BF)

Datoteke

MINISTRICA KSENIJA KLAMPFER

MINISTER ZDRAVKO POČIVALŠEK