september 19, 2019

V občini Dobje 1600 metrov novih cest

V občini Dobje se lahko popeljemo po lepših in varnejših cestah. Potem ko so v začetku poletja zaključili prenovo ceste Škarnice–Vodice, so se vozniki ta teden razveselili še prenovljene javne poti Loke–Jesenik–Dežno. Novosti so skupaj stale približno 220 tisoč evrov.

Cesta Loke-Jesenik-Dežno z novo asfaltno prevleko. (Foto: fb občina Dobje)

Med Lokami in Dežnim ob cesti uredili še plaz
V občini Dobje so letos namenili kar nekaj denarja za investicijsko vzdrževanje in obnovo lokalnih cest. Ta teden so zaključili prenovo javne poti Loke–Jesenik–Dežno v skupni dolžini dobrih 900 metrov. "Dela so obsegala rekonstrukcijo dotrajane ceste, ki je bila povsem uničena. Odstraniti je bilo treba uničen asfalt, uredili smo odvodnjavanja z drenažami, prav tako je bila izvedena utrditev ceste in asfaltiranje, tako da je cesta praktično nova. Hkrati s prenovo ceste smo uredili tudi zemeljski plaz," razlaga dobjanski župan Franc Leskovšek in dodaja, da je zdaj cesta med Lokami in Dežnim boljša in prijetnejša, predvsem v zimskem času naj bi bilo lažje in cenejše tudi vzdrževanje ceste. Dela so stala okoli 70 tisoč evrov, plačala jih je občina.

Varneje tudi med Škarnicami in Vodicami
Že v začetku poletja so se Dobjani razveselili tudi prenovljene, okoli 900 metrov dolge ceste Škarnice–Vodice. Gradbeni stroji so na tem odseku zabrneli že v lanskem letu, ko so po Leskovškovih besedah izvedli obsežna zemeljska dela, uredili podlago, odvodnjavanje in grobo preplastitev ceste, to poletje pa poskrbeli še za zaključen del asfaltne prevleke. Za naložbo je občina odštela okoli 170 tisoč evrov. V dobjanske ceste je sicer vlagala tudi Direkcija RS za infrastrukturo. Julija je končala obnovo 1,7-kilometrskega odseka na cesti Planina–Sevnica, ki je bil dotlej še makadamski. Več o prenovi TUKAJ. (SP)

 

Galerija slik