april 3, 2020

V občini Oplotnica 5 okuženih

V občini Oplotnica se je število uradno okuženih občanov z novim koronavirusom povzpelo na 5. Med prednostnimi nalogami si je občina zadala nabavo zaščitne opreme, prihodnji teden bo med gospodinjstva razdelila 3700 pralnih zaščitnih mask.

Med ukrepi za zajezitev koronavirusa občina Oplotnica izvaja tudi čiščenje javnih površin. (Foto: občina Oplotnica)

Najprej 1500 mask za javne službe
Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v občini Oplotnica z virusom Covid-19 uradno okuženih 5 oseb, kar je 2 več kot včeraj. Za zajezitev širjenja epidemije si občina z občinskim štabom civilne zaščite v danih razmerah prednostno prizadeva zagotavljati zaščitne maske in ostalo zaščitno opremo za javne službe in občane. "V najkrajšem možnem času smo zagotovili 1500 mask, prav tako zaščitne rokavice, zaščitne obleke in očala. Od civilne zaščite smo prejeli 120 mask," razlaga župan Matjaž Orter in dodaja, da so prvo pošiljko zaščitne opreme razdelili predvsem javnim in drugim službam, ki so v tem času nujne in jo najbolj potrebujejo.  

Prihodnji teden zaščita za občane
Občina Oplotnica želi maske zagotoviti vsem gospodinjstvom v občini. V sodelovanju z civilno zaščito so zato po Orterjevih besedah sami pristopili k izdelavi 3.700 lastnih mask, ki jih bodo gospodinjstvom razdelili v naslednjem tednu. Tako želijo prispevati k varnejšemu življenju v občini in občanom omogočiti, da bodo hodili po nujnih opravkih na zdravju varen način. Kdaj in kako bo potekal način razdeljevanja opreme, na občini še niso dorekli. Župan ob tem ugotavlja, da občani dobro upoštevajo navodila pristojnih služb, hkrati vse še naprej poziva k odgovornemu ravnanju, saj bomo le tako skupaj uspeli zajeziti širjenje virusa. (SP)