V Dobovcu pločnik, v Trličnem nova cesta

21.01.2016

Na Občini Rogatec si z naložbami v prometno infrastrukturo prizadevajo za večjo prometno varnost.

V občini Rogatec bodo letos največ vlagali v prometno infrastrukturo. V sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo se bodo lotili izgradnje pločnika v Dobovcu in povezovalne ceste v Trličnem. Naložbi sta skupaj ocenjeni na dobrega pol milijona evrov.

Cesta v Trličnem letos
Občina bo v sodelovanju z Direkcijo za železniški promet pristopila k izgradnji okoli 600 metrov dolge povezovalne ceste v naselju Trlično. „Izvedba projekta je še kako dobrodošla zaradi varnosti krajanov, ki živijo v Trličnem in morajo čez nezavarovane nivojske prehode prečkati železniško progo. Naložba je toliko bolj aktualna, ker smo po dvajsetih letih ponovno uspeli vzpostaviti železniško povezavo med Rogatcem in Djurmancem,“ razlaga rogaški župan Martin Mikolič in poudarja, da se bodo s prestavitvijo lokalne ceste vozniki izognili prečkanju železnice na dveh nezavarovanih prehodih, s čimer se bo v kraju bistveno povečala prometna varnost. Naložba je vredna okoli 170 tisoč evrov. Večino denarja bo prispevala Direkcija, nekaj bo primaknila Občina.

Pločnik v Dobovcu do leta 2017 
V sodelovanju s pristojnim ministrstvom bo Občina Rogatec bogatejša tudi za nov pločnik z javno razsvetljavo v Dobovcu. „Vrednost naložbe je okoli 350 tisoč evrov, plačala pa jo bo Direkcija za infrastrukturo. Izvajalec naj bi gradbena dela začel v drugi polovici letošnjega leta in jih končal v letu 2017,“ razlaga Mikolič in dodaja, da bodo z uresničitvijo težko pričakovane naložbe poskrbeli za boljšo prometno varnost, hkrati pa polepšali izgled kraja. (SP)
Štajerski val v sliki