september 20, 2016

V občini Žalec umirjajo promet

Občina Žalec si prizadeva za večjo prometno varnost občanov, predvsem najmlajših. V Galiciji pri Podružnični osnovni šoli Trje in Vrtcu Trje je postavila prikazovalnik hitrosti. Pridobitev je zelo dobrodošla, saj so občinski redarji na tem območju zaznali več kršitev.

Na občini Žalec upajo, da bodo prikazovalnik hitrosti voznike spodbudil, da bodo v bližini šole in vrtca manj pritiskali na plin.

Za varnejšo šolsko pot
Podružnično osnovno šolo Trje to šolsko leto obiskuje 98 učencev, vrtec Trje pa 116 otrok. Promet v okolici šole in vrtca je zelo gost, saj je cesta, ki vodi mimo njiju, tudi prometna povezava med Velenjem in Celjem. Že lani so šolsko pot opremili z dodatno signalizacijo, z barvnimi stebrički in tablami z omejitvami hitrosti. Kot kaže, ni zaleglo, saj so občinski redarji prav na tem območju zaznali več kršitev. Nekateri vozniki so omejitev hitrosti prekoračili tudi za več kot polovico. Nov prikazovalnik hitrosti, ki ga je žalska občina zagotovila ob pomoči podjetja Sipronika in Zavarovalnice Triglav, je zato dobrodošla pridobitev. Prikazovalnik hitrosti je del vseslovenskega projekta Skupaj umirjamo promet, v katerem bo 19 slovenskih občin ob sofinanciranju Zavarovalnice Triglav umirjalo promet v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh. (NS)

Galerija slik