junij 30, 2017

V petnajstih letih pričarali 7.600 nasmehov

Okoli 500 otrok iz socialno ogroženih družin iz cele Slovenije bo tudi letošnje poletje vsaj za teden dni skrbi odložilo v kot in uživalo v brezskrbnih počitnicah. To jim bo že petnajstič omogočil dobrodelni projekt celjskega trgovca Tuš, ki ga pripravlja v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije.

Skupinska fotografija bo lep spomin na brezskrbne počitnice na Debelem rtiču.

Edina morska izkušnja za mnoge
V petnajstih letih so v Tušu nasmehe na obraz narisali že okoli 7.600 otrokom. »Veseli nas, da vsako leto 500 otrok popeljemo v svet igre, drugačnosti in jim omogočimo počitnice v krogu svojih vrstnikov. Na število otrok, ki smo jim omogočili to izkušnjo, smo izjemno ponosni. Hkrati pa smo tudi zaskrbljeni, saj opažamo, da število otrok, ki jim tovrstno letovanje pomeni edino morsko izkušnjo, iz leta v leto narašča,« je povedala Anja Marjetič, vodja projekta Pričarajmo nasmeh. Številnim namreč to ni zgolj dopust na morju, pač pa najlepša izkušnja v otroštvu, ki jim bo za vedno ostala v spominu. Mnogi otroci na Debeli rtič prihajajo s težkimi zgodbami in so za marsikaj prikrajšani. V družbi vzgojiteljev in prijaznega osebja letovišča se otroci sprostijo, odložijo skrbi in se prepustijo brezskrbnemu uživanju.

Najbolj navdušeni nad plavanjem
Otrokom na Debelem rtiču niti najmanj ni dolgčas. Zanje vsako leto pripravijo kup zanimivih aktivnosti, od športnih do ustvarjalnih, peljejo jih na izlet z ladjico, otroci veliko plešejo, se kopajo in učijo plavati. Nad morskimi užitki so, kot so nam zaupali, najbolj navdušeni. Kaj še počnejo, prisluhnite v spodnjem posnetki.

Na Debelem rtiču prvih 100
Trenutno je na Debelem rtiču prva skupina, okoli 100 otrok, ki prihajajo z Gorenjske in Dolenjske. Do konca poletja se bo v mladinskem letovišču zvrstilo še pet skupin. Sredi avgusta tja odhajajo tudi otroci iz naših krajev. Brezskrbne počitnice bodo med drugim uživali otroci iz Celja, Laškega, Slovenske Bistrice, Velenja, iz občin zgornje Savinjske doline in Podravja. Kako se zabava prva skupina otrok, si poglejte v spodnji galeriji. (NS)

Galerija slik

Datoteke

KAJ POČNEJO OTROCI NA DEBELEM RTIČU?