avgust 8, 2016

V Podčetrtku dišalo po najboljših bučnih juhah

Tradicionalen Lovrenčev sejem je v Podčetrtek privabil okoli tri tisoč obiskovalcev, ki so se lahko sprehodili med okoli 100 stojnicami. Ob živi glasbi in animacijskem programu je pritegnilo tudi državno tekmovanje društev kmetic v kuhanju bučne juhe. Najboljšo so skuhale članice Društva žena občine Rogatec.

Državne zmagovalke v kuhanju bučne juhe, članice Društva žena občine Rogatec, s strokovno komisijo.

Sejem za vse generacije
Na dobro založenih stojnicah so prevladovale domače dobrote in izdelki starih obrti, predstavljali so se obrtniki, čebelarji, zeliščarji in drugi ponudniki domačih izdelkov iz različnih koncev Slovenije. Novost letošnjega sejma je bil medgeneracijski kotiček z delavnicami, igrali, jahanjem ponijev in druženjem s starejšimi. Obiskovalci so se lahko zabavali ob nastopih številnih glasbenikov, za prešerno vzdušje so skozi ves dan skrbeli letošnji zmagovalci festivala Vurberk, ansambel Zadetek.

Najboljšo juho skuhale Rogatčanke
Precej pozornosti je pritegnilo tudi 6. državno tekmovanje v kuhanju bučne juhe. Zmaga je ostala v naših krajih, med osmimi  ekipami je strokovno komisijo z prijetnim okusom in videzom najbolj prepričala juha Društva žena občine Rogatec. Glavna kuharica Jožica Krklec je povedala, da je recept za najboljšo juho sila preprost, prisluhnete mu lahko na spodnji povezavi. Dobro so se izkazale tudi gostiteljice, članice Društva kmetic Ajda iz Šmarja pri Jelšah, ki so bile druge. (SP)

Datoteke

Jožica Krklec o pripravi bučne juhe

Obiskovalci o sejmarjenju