junij 21, 2018

V Podčetrtku največji judoistični dogodek v Sloveniji

Podčetrtek bo v soboto in nedeljo že tradicionalno gostil tekme evropskega pokala v judu. Turnir v Podčetrtku je največji v Sloveniji, na njem se bo zbralo več kot 400 tekmovalcev iz 36 držav, med njimi 28 slovenskih bork in borcev.

Na predstavitvi evropskega turnirja v Podčetrtku trener Mirko Šindič, zlata olimpijka Urška Žolnir, strokovni direktor Judo zveze Slovenije Marjan Fabjan in predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušič.( foto: Radio Štajerski val)

Glavni favoriti Rusi in Japonci
V večnamensko športno dvorano Podčetrtek se že 6. leto zapored vrača 14. evropski pokal, največji judoistični dogodek v Sloveniji. "Predstavilo se bo 420 tekmovalcev, od tega 241 moških in 179 žensk iz 27 držav stare celine. Za Slovenijo bo nastopilo 28 tekmovalcev, 18 judoistov in 9 judoistk. Začetek tekmovanja bo v soboto in nedeljo ob 10. uri. Zaradi velikega števila tekmovalcev bo tekmovanje na štirih borilnih prostorih," je dejal strokovni direktor Judo zveze Slovenije Marjan Fabjan in med glavnimi favoriti tokratnega turnirja med moškimi izpostavil Ruse, med ženskami pa Japonke.

Slovenija s pomlajeno ekipo
Slovenija bo na turnirju nastopila z nekoliko pomlajeno ekipo. "Del reprezentance gre v Tarragono na Sredozemske igre, nekaj jih je tudi na pripravah v tujini za kvalifikacije za olimpijado. Težko je konkurirati večjim državam, ki veliko vlagajo v judo. Mi se trudimo maksimalno, da naredimo, kar lahko, da ostajamo na enakem nivoju kot te države," je izpostavil trener Mirko Šindič iz Judo zveze Slovenije in dodal, da bo turnir v Podčetrtku zelo močen, saj se bodo na njem pomerili nekateri tekmovalci s samega svetovnega in evropskega vrha.

Pred judoisti delovno poletje
14. evropski pokal v Podčetrtku bo letos največje tekmovanje pod okriljem JZS, poleg evropskega prvenstva v Katah, ki je bilo konec maja. Darko Mušič, predsednik Judo zveze Slovenije, je ob tem predstavil tudi načrte za nadaljevanje sezone. "Čaka nas pestro in naporno poletje, pred nami je ogromno tekmovanj. Za tekmovanjem v Podčetrtku sledijo Sredozemske igre, ekipno evropsko prvenstvo v Rusiji, dve tekmovanji Grand Prix, ki sta zelo blizu nas, in svetovno prvenstvo konec septembra," je o natrpanem urniku slovenskih judoistov dejal Mušič, ki mu podrobneje prisluhnite na spodnji povezavi. (SP)

Datoteke

Darko Mušič o nadaljevanju sezone