oktober 1, 2020

V Podčetrtku prenovljena knjižnica

V Podčetrtku so danes tudi uradno odprli prostore prenovljene knjižnice. Občina je s celovito prenovo prostorov rešila težavo z vlago in s tem zagotovila boljše pogoje za knjižno gradivo.

Knjižnica v Podčetrtku po celoviti prenovi. (Foto: Radio Štajerski val)

Ob prenovi tudi novo stavbno pohištvo in parkirišča
Občina Podčetrtek je objekt, v katerem so se že dlje časa soočali z čezmerno vlago, celovito sanirala in opremila z novim stavbnim pohištvom, prav tako je uredila vhod in nova parkirišča. Dela, ki so jih začeli konec lanskega leta, so bila potrebna, ker so se v knjižnici soočali s prodiranjem vlage skozi zidove in temelje, kar je pri starejših stavbah pogost pojav. Prenova je potekala v dveh etapah, občina je najprej celovito obnovila zunanji del stavbe, nato se je lotila še prenove in ureditve notranjih prostorov, razlaga župan Podčetrtka Peter Misja

Novosti so stale približno 80 tisoč evrov, denar je zagotovila občina Podčetrtek.

 Ob obisku knjižnice je treba upoštevati priporočila NIJZ. (Foto: Radio Štajerski val)

Boljša hramba knjig
Z naložbo so v knjižnici rešili težave z vlago, s čimer so zagotovljeni boljši pogoji za hrambo knjižnega gradiva. Prenovljeni prostori so prav tako lepši in prijetnejši tako za obiskovalce kot zaposlene, pravi bibliotekarka Mateja Žagar:

V knjižnici, ki po besedah Žagarjeve trenutno šteje okoli 650 članov, zdaj pričakujejo še boljši obisk. Enota knjižnice v Podčetrtku sicer sodi pod okrilje Knjižnice Šmarje pri Jelšah. Za izposojo knjig je odprta ob ponedeljkih in četrtkih med 12. in 17 . uro ali ob torkih med 10. in 15. uro. V prostorih knjižnice se hkrati začenja tudi nova sezona dogodkov za otroke in odrasle. (SP)

 

Galerija slik