maj 30, 2018

V Podčetrtku prvi družinski wellness v Sloveniji

V Termah Olimia so odprli novo Family Wellness Termalijo, namenjeno vodnim doživetjem in sprostitvi celotne družine. Z naložbo, ki je stala več kot deset milijonov evrov, so v Podčetrtku postavili nove standarde v slovenskem termalnem turizmu.  

Nova Termalija Relax pričakuje vse, željne plavanja in sprostitve.

Družina na prvem mestu
Družinski wellness Termalija je poleg Wellnessa Orhidelia postal nov paradni konj Term Olimia. Prenova njihovega najstarejšega bazenskega kompleksa je bila v dveh fazah in je trajala dobro leto dni. V prvi fazi so prenovili zunanji del Termalije in zgradili nov del Family Fun, namenjen predvsem družinam. Ta del zajema nove inovativne bazene, bazen s peskom za malčke, prostore za igro in zabavo, 7D kino, zabavna tobogana, unikatna počivališča in še mnogo več ... V drugi fazi, ki so jo začeli marca in zaključili v minulih dneh, pa so popolnoma prenovili preostali del Termalije, t. i. RELAX, ki je namenjen sprostitvi in rekreativnemu plavanju. "Prenovili smo bazen, poskrbeli za novo opremo, v celoti posodobili garderobni del in recepcijo ter v njej uredili tudi trgovino. Prav tako smo popolnoma prenovili svet savn, kjer smo nadgradili eno veliko programsko savno, kjer lahko sprejmemo tudi do sto savnistov. Uredili smo tudi meditacijsko savno, japonsko pot, Kneipov vrt in še mnogo več," je naštel novosti Termalije Relax prokurist Term Olimia Vasja Čretnik in dodal, da so vsebine tako raznolike, da lahko družina tam preživi cel dan, pa ne bo nikomur dolgčas.

Ob bok avtrijskim in nemškim termam
Z naložbo v novo Family Wellness Termalijo, ki je stala več kot deset milijonov evrov, so po besedah direktorja Term Olimia in Term Tuhelj Florjana Vasleta postavili nov standard v termalnem turizmu. "Z novo Termalijo smo se odcepili od slovenske ponudbe in se v tem segmentu še močneje približali avstrijskim in nemškim termam," je ob torkovem odprtju novega kompleksa poudaril Vasle in dodal, da je bila prva polovica letošnjega leta tudi v znamenju drugih investicij. "Obnovili smo trg vasi Lipa, Kamp Natura je bogatejši še za 29 novih urejenih prostorov za kamperje, v Termalni park Aqualuna pa smo dodali še en atraktiven tobogan – Giant Slide. Vodni planet v Termah Tuhelj smo na predvečer nove kopalne sezone obogatili z dvema novima adrenalinskima toboganoma", je še dejal Vasle. 

Ena največjih naložb v slovenskem turizmu
Slavnostnega odprtja sta se poleg številnih uglednih gostov udeležila tudi predsednik vlade Miro Cerar in minister za gospodarski razvoj Zdravko Počivalšek, ki sta v nagovoru prav tako poudarila, da velja naložba v Termalijo za eno večjih investicij na področju slovenskega turizma v zadnjem desetletju, podjetje z več kot 450 zaposlenimi je tako izvrsten primer dobre prakse poslovanja v turizmu. Nov svet vodnih doživetij so na slovesnosti, ki jo je vodil Peter Poles, spektakularno predstavili bobnarska skupina STOPNuška Drašček, ki je nastopila v satelitu sredi bazena, in italijanska umetnica Tresy Taddei Takimiri, ki je pustila poseben pečat s plesnim prepletom z vodo. (SP)

Povezani prispevki:

V Podčetrtek vabi nova Termalija Family fun