avgust 12, 2020

V Podčetrtku unovčenih za 2 milijona evrov turističnih bonov

Slovenci smo doslej unovčili približno 361 tisoč bonov v vrednosti slabih 50 milijonov evrov. V naših krajih so z obiskom najbolj zadovoljni v občini Podčetrtek, kjer je bilo unovčenih okoli 14 tisoč bonov. Sledijo občine Zreče, Laško in Rogaška Slatina.

Family Wellness Termalija, ki je namenjena vodnim doživetjem in sprostitvi družin, je to poletje polno zasedena. (Foto: Radio Štajerski val)

Največ unovčenh bonov v Termah Olimia
Prebivalci Slovenije so doslej izkoristili 17,6 odstotka vseh turističnih bonov in ustvarili za nekaj manj kot 50 milijonov evrov prihodkov. Po najnovejših podatkih FURS-a je največ zanimanja za koriščenje bonov na Obali, kjer so nočitvene kapacitete polno zasedene. Sledijo alpski kraji in termalne destinacije. Veliko zanimanja so privabile tudi turistične občine v naših krajih, kjer je bilo največ bonov unovčenih v občini Podčetrtek. Nekaj manj kot 14 tisoč bonov je tej turistični destinaciji prineslo skoraj dva milijona evrov. Kot je znano, sodi Podčetrtek med pet destinacij, kjer Slovenci najraje unovčujemo turistične vavčerje. Po številu unovčenih vavčerjev v kategoriji posameznih namestitev so Terme Olimia s Hotelom Sotelia na drugem mestu. Direktor marketinga in trženja Vasja Čretnik pravi, da so ljudje bone dobro sprejeli:

 

 Največ povpraševanja v Podčetrtku je za bivanje v Hotelu Sotelia.

Slovenci z boni na krajši oddih
Tako kot v večini drugih turističnh destinacij je tudi v destinaciji Podčetrtek to poletje največ domačih gostov. V mesecu juliju je bilo v Termah Olimia preko 90 odstotkov slovenskih gostov, tujcev je zaradi posledic epidemije koronavirusa za 80 odstorkov manj kot lani v tem času, razlaga Čretnik in izpostavlja, da se slovenski gostje z boni odločajo za krajši oddih.

Z obiskom so zelo zadovoljni v občini Zreče, kjer so turistični ponudniki prejeli 1,1 milijona evrov iz okoli 7.900 bonov. V občini Laško je bilo unovčenih nekaj manj kot 7 tisoč bonov prav tako v vrednosti 1,1 milijona evrov, v občini Rogaška Slatina pa dobrih 4 tisoč bonov v vrednosti nekaj čez 600 tisoč evrov. (SP)