januar 17, 2019

V Polžanski Gorci pogorela hiša, lahko pomagate?

V Polžanski Gorci v občini Šmarje pri Jelšah je ponoči pogorela stanovanjska hiša. Za bivanje ni več primerna, družini je občina že obljubila denarno pomoč. Najbolj trenutno sicer potrebujejo oblačila, pri čemer bodo na pomoč priskočile tudi humanitarne organizacije.

Hiša je pogorela praktično do tal. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Gasilo sedem gasilskih društev
Zagorelo je malo po tretji uri zjutraj, zakaj, še ni znano. Zagorelo je ostrešje stanovanjske hiše, požar se je hitro širil. Posredovala so prostovoljna gasilska društva Sladka Gora, Šmarje pri Jelšah, Mestinje, Kristan Vrh, Zibika, Šentvid pri Grobelnem in Sveti Štefan. Pogasili so požar ter pred ognjenimi zublji varovali gospodarsko poslopje in uto s kmetijskimi stroji, nato pa opravljali še požarno stražo. Škode naj bi bilo po oceni Policijske uprave Celje za okoli 60.000 evrov. O požaru in trenutnem stanju smo se pogovarjali z Miho Šketom iz občinske uprave za zaščito in reševanje. Poklicala ga je Katja Žolgar.



Uničena je tudi notranjost hiše.

Družina je ostala brez vsega
 
To jutro je družino Jurše, ki je izgubila dom in vse, kar je bilo v njem, že obiskal šmarski župan Matija Čakš. »Občina Šmarje pri Jelšah bo družini namenila 2.000 evrov in zagotovila pomoč z gradbenimi stroji pri odstranjevanju posledic požara,« so sporočili iz občine. Odzval se je že tudi šmarski Rdeči križ, ki je družini že zagotovil najbolj nujno pomoč, odprl je že tudi poseben transakcijski račun za pomoč družini, podatke najdete TUKAJ. Zaživela je že tudi FB skupina, kjer najdete informacije, kako lahko družini z dojenčkom pomagate tudi vi. (AD)