maj 10, 2018

V prometni nesreči pri Štorah umrl 46-letnik

Okoli 16. ure se je na regionalni cesti Celje-Šentjur, izven naselja Štore, zgodila huda prometna nesreča. V trčenju s tovornim vozilom je umrl 46-letni voznik osebnega vozila. Še dva udeleženca naj bi bila lažje poškodovana.

46-letni voznik je druga letošnja smrtna žrtev proemtnih nesreč na območju celjske policijske uprave. (Fotografija je simbolična.)

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, je do prometne nesreče prišlo, ker je 46-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Štor proti Šentjurju, v levem ovinku prehiteval vozilo pred seboj. Pri tem je trčil v nasproti vozeče tovorno vozilo, ki ga je vozil 20-letnik. Po trčenju je tovorno vozilo silovito odbilo na levi vozni pas, kjer je trčilo v tretje udeleženo vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljal prav tako 46-letni voznik. 46-letni voznik, ki je pravilno vozil iz smeri Celja proti Šentjurju, se je v prometni nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. 46-letni povzročitelj nesreče in voznik tovornega vozila naj bi bila lažje poškodovana. Današnja smrtna žrtev je druga letošnja na cestah celjske policijske uprave. V enakem obdobju lani je na tem območju umrlo sedem ljudi. Policisti znova vse udeležence v cestnem prometu opozarjajo na strpno in previdno vožnjo ter spoštovanje cestnoprometnih predpisov in voznih razmer. (NS)