V prometni nesreči pri Štorah umrl 46-letnik

10.05.2018

46-letni voznik je druga letošnja smrtna žrtev proemtnih nesreč na območju celjske policijske uprave. (Fotografija je simbolična.)

Okoli 16. ure se je na regionalni cesti Celje-Šentjur, izven naselja Štore, zgodila huda prometna nesreča. V trčenju s tovornim vozilom je umrl 46-letni voznik osebnega vozila. Še dva udeleženca naj bi bila lažje poškodovana.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, je do prometne nesreče prišlo, ker je 46-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Štor proti Šentjurju, v levem ovinku prehiteval vozilo pred seboj. Pri tem je trčil v nasproti vozeče tovorno vozilo, ki ga je vozil 20-letnik. Po trčenju je tovorno vozilo silovito odbilo na levi vozni pas, kjer je trčilo v tretje udeleženo vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljal prav tako 46-letni voznik. 46-letni voznik, ki je pravilno vozil iz smeri Celja proti Šentjurju, se je v prometni nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. 46-letni povzročitelj nesreče in voznik tovornega vozila naj bi bila lažje poškodovana. Današnja smrtna žrtev je druga letošnja na cestah celjske policijske uprave. V enakem obdobju lani je na tem območju umrlo sedem ljudi. Policisti znova vse udeležence v cestnem prometu opozarjajo na strpno in previdno vožnjo ter spoštovanje cestnoprometnih predpisov in voznih razmer. (NS)
Štajerski val v sliki