februar 1, 2018

V Rogaški bi gradili 106-metrski razgledni stolp

V Rogaški Slatini želijo v prihodnjih letih še popestriti turistično ponudbo in obiskovalcem ponuditi nekaj novega. V centru mesta bi radi zgradili 106 metrov visok razgledni stolp, poimenovali so ga Kristal. Če ga bodo zgradili, bo to najvišja stavba v Sloveniji.

Tako bi po idejni zasnovi izgledal razgledni stolp Kristal. S 106 metri bi bil višji od doslej najvišje. 98-metrske stavbe v Sloveniji. (Foto: Občina Rogaška Slatina)

Stolp s kavarno, kot je nekoč že bila
Slatinčani si želijo, da bi razgledni stolp Kristal postal generator turističnega obiska turističnih in kulturnih znamenitosti občine. Prostor zanj so predvideli na območju stare glasbene šole. Razgledni stolp je zasnovan kot visoka stavba z armiranim betonskim stebrom in dvonastropno zasnovanim razglediščem, ki spominja na kristal, ki ima pomembno vlogo v zgodovini in gospodarskem razvoju Rogaške Slatine. V pritličju so predvideni prodajalna vstopnic in spominkov ter sanitarije. Do vrha bi se obiskovalci lahko povzpeli z dvema dvigaloma, panoramskim in zatemnjenim. Na vrhu Kristala želijo urediti kavarno, kot je bila nekoč v najvišji etaži Terapije. Nad njo, v drugi etaži, pa bi bila razgledna terasa. Okoli objekta želijo urediti tlakovan trg, s klopmi in ostalo urbano opremo.

Želijo si več enodnevnih gostov
Stolp Kristal bi s sodobno podobo zagotovo privabil številne družine in radovedne enodnevne obiskovalce, ki si jih v Rogaški Slatini v prihodnje želijo še več. Po besedah župana Branka Kidriča bi nova pridobitev pripomogla k promociji turistične destinacije doma in v tujini, vplivala pa bi tudi na povečan obisk ostali kulturnih in turističnih znamenitosti v kraju. Projekt bi po idejni zasnovi stal dobra dva milijona evrov. Kako bi zagotovili denar, še ni znano, najverjetneje pa v občinskih proračunih v naslednjih štirih ali petih letih, kot so to storili pri projektu Poslovnega centra Vrelec. O razglednem stolpu Kristal županu Kidriču prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)

Galerija slik

Datoteke

ŽUPAN BRANKO KIDRIČ O RAZGLEDNEM STOLPU KRISTAL