julij 13, 2019

V Rogaški dobrodošli tudi avtodomarji

Rogaška Slatina je bogatejša za novo postajališče za avtodome na Sotelski cesti. Ljubiteljem tovrstnega turizma je na voljo šest parkirnih mest, eno parkirno mesto pa je namenjeno polnjenju električnih avtomobilov.

V Rogaški Slatini računajo, da bo nova pridobitev k njim privabila še več turistov. (Foto: Radio Štajerski val, JB)

Po poti trajnostne mobilnosti naprej
Rogaška Slatina je v svojo turistično infrastrukturo oziroma infrastrukturo turistične destinacije včeraj dodala še en produkt, postajališče za avtodome. Sprva je bila želja, da bi se projekta lotil zasebnik, a ker ni bilo interesa, je denar za vzpostavitev postajališča zagotovila občina sama. Župan Branko Kidrič:



Avtodomarjem je na voljo 6 parkirnih mest, eno pa je za polnjenje električnih avtomobilov.

Slatinska občina je naložbo uresničila v sklopu projekta Popotnikom prijazna turistična destinacija:



Občina Rogaška Slatina je lani pridobila zlati znak Zelene sheme slovenskega turizma, kar je doslej uspelo le osmim občinam v Sloveniji. Letos pa je na turistični borzi v Berlinu prejela priznanje za uvrstitem med 100 najboljših turističnih destinacij na svetu, pri čemer so upoštevali trajnostni turizem. Dodajmo še, da postajališče za avtodome ni edina naložba, ki so ji Slatinčani nazdravili včeraj. Ob tem so obeležili še končano energetsko sanacijo Športne dvorane Balinček. (NS, JB)