oktober 22, 2020

V Rogaški novi prostori za pediatrični ambulanti

V Zdravstveni postaji Rogaška Slatina so dobili nove prostore za dve pediatrični ambulanti. Novo pridobitev pa v začetku prihodnjega meseca pričakujejo tudi v Zdravstveni postaji Rogatec. Kakšno in kako te dni potekajo storitve v zdravstvenih postajah Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah?

Dve novi ambulanti bosta prve male paciente sprejeli v ponedeljek. (Foto: Zlatka Polajžer)

Zdravstvena postaja Rogaška Slatina, ki sodi pod okrilje šmarskega zdravstvenega doma, ima dve novi pediatrični ambulanti. Pediatra (Matej Slivnik in Janja Slomšek) bosta tako v ponedeljek prve paciente lahko sprejela v novih prostorih, pravi direktorica doma Jasna Žerak:

Naložba je po besedah Žerakove stala 128 tisoč evrov. V dosedanjih prostorih pediatrične ambulante pa bo zdaj prostor za ambulanto družinske medicine, dodaja:

Tako bodo vse tri ambulante družinske medicine ena ob drugi. Danes bi morali sicer novi pediatrični ambulanti uradno odpreti, a slovesnosti zaradi ukrepov, povezanih s koronavirusom, ne bo. Medtem delo v vseh zdravstvenih postajah Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah poteka nemoteno po urniku, zagotavlja Žerakova. Tako bo vse dokler bodo imeli dovolj kadra. Dejavnosti bodo po njenih besedah krčili le, če bo zbolelo več njihovih zaposlenih. Se je pa za obisk potrebno predhodno naročiti po telefonu.

Še ena novost pa se v začetku novembra obeta v zdravstveni postaji v Rogatcu. Tam bodo dobili novo ambulanto družinske medicine, pri čemer Jasna Žerak pravi:

(TMG)