junij 19, 2020

V Rogaški ukradel za 50 tisočakov oblačil in obutve, v Celju rop

Iz policijskega poročila Policijske uprave Celje izpostavljamo tri dogodke, enega iz Rogaške Slatine in dva, ki sta se zgodila v Celju.

Policisti so imeli včeraj poleg omenjenih nasilnih dejanj kar nekaj dela tudi z obravnavo nekaj prometnih nesreč. V eni se je lažje poškodovala peška. (Foto: Štajerski val)

V Rogaški Slatini je nekdo vlomil v skladiščne prostore trgovine z oblačili višjega cenovnega razreda. Izginilo je več oblačil in obutve, lastniki škodo ocenjujejo na najmanj 50.000 evrov.

Iz Celja poročajo o ropu, ki se je zgodil nekaj po polnoči. »Neznani moški je na križišču Ulice mesta Grewenbroich in Drapšinove ulice 27-letno občanko posprejal s solzilcem in ji ukradel vrečko, v kateri je imela denarnico dokumente in ključe. Po dejanju je pobegnil v smeri ulice Pod gabri,« razlagajo v celjski policijski upravi.

Nekaj pred tem, okoli 20. ure, pa so prav tako v Celju obravnavali nasilneža, ki je med vožnjo skočil na vozilo občanke. Poškodoval je sprednje in zadnje steklo ter pokrov motorja in na vozilu povzročil za okoli 6.000 evrov škode. Nasilnež se je znesel še nad semaforjem in razbil luč, policisti so ugotovili, da je že dopoldne zlomil tudi drog semaforja. 25-letnika, doma z ljubljanskega območja, so pridržali. (AD)