junij 26, 2019

V Rogaško Slatino vabijo z novo spletno stranjo

Turistična destinacija Rogaška Slatina ima novo spletno podobo in novo spletno stran. Pri projektu so se združili občina, javni zavod za turizem in turistični ponudniki. Zdaj je pred njimi še drugi del projekta, digitalni marketing. V mestu vode in stekla stavijo sicer na tri produkte – doživetja, zdravje in lepoto.

Takšna je vstopna stran nove spletne strani destinacije Rogaška Slatina, ki ima tudi nov logotip, kapljico vode, ki jo vidite v zgornjem levem kotu. (Foto: Štajerski val)

Na spletni strani, ki jo najdete TUKAJ, poleg zgodovine Rogaške Slatine ter njenih naravnih in kulturnih znamenitosti med drugim predstavljajo 65 ponudnikov kulinaričnih, medicinskih in wellness storitev ter 39 ponudnikov namestitev. Prav tako je na njej 18 prodajnih produktov in 43 medicinskih in lepotnih storitev. Direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina Saša Kopinč pravi, da je spletna stran plod uspešnega sodelovanja:

In od kod v destinacijo Rogaška Slatina prihaja največ turistov?

Tako bo spletna stran v sedmih jezikih, poleg slovenskega še v angleškem, nemškem, italijanskem, ruskem, hrvaškem in arabskem.

Novo spletno stran in načrtovani digitalni marketing so predstavili v Aninem dvoru, ki s svojimi razstavami turistom prikaže delček zgodovine in sedanjost, služi pa tudi za različna srečanja. (Foto: Štajerski val)

Čaka pa Slatinčane še nadgradnja – digitalni marketing. Z njim bodo poskrbeli za spletno promocije destinacije predvsem na italijanskem in ruskem trgu, pa tudi v Londonu, Berlinu in na Dunaju. Za to bo občina prispevala 50 tisoč evrov, še 50 tisočakov pet partnerjev. O ciljih obeh projektov župan Branko Kidrič pravi:

Sicer pa so turistične številke v Rogaški Slatini spodbudne. Po podatkih Kidriča je destinacijo letos obiskalo do tri odstotke več turistov kot v istem obdobju lani. Stavijo predvsem na tri produkte – doživetja, zdravje in lepoto, kar so tudi tri osnovne vstopne točke na novi spletni strani. Spodaj si poglejte še video, s katerim Slatinčani tudi vabijo v svojo občino. (AD)