marec 22, 2019

Tudi v Rogatcu razgledni stolp

V Muzeju na prostem Rogatec bodo letos uredili sprehajalno pot s približno sedem metrov visokim razglediščem, s katerega bo lep razgled na Rogatec in okolico. Z vrha razgledne točke boste lahko poleteli tudi z jadralnim padalom.

Razgledišče bo na točki, označeni z rumenim trikotnikom, z njega bo lep razgled na trško jedro Rogatca, vabilo pa bo tudi jadralce. (Foto: Muzej na prostem Rogatec)

Do razgledališča po novi sprehajalni poti
Občina Rogatec si vseskozi prizadeva za popestritev turistične ponudbe in nadgradnjo turističnih vsebin. Na širšem območju Muzeja na prostem Rogatec nameravajo v sodelovanju s partnerji še letos urediti novo sprehajalno pot z razglediščem, ki bo stalo na vrhu hriba nad terasami in kamnarsko bajto, napoveduje direktor Zavoda za turizem, kulturo in razvoj Rogatec Vili Bukšek:



Ob poti bodo postavili leseno preprosto ograjo, kot zaščito med sprehajalci in konji na paši. Dostop do razgledišča bo možen tudi izven Muzeja na prostem.

Takšen bo stolp nad Rogatcem. (Foto: Občina Rogatec)

Z vrha hriba s padalom
Na vrhu razgledne točke se kot dodatna turistična ponudba obeta jadralno padalstvo. V sodelovanju z domačim jadralnim padalnim klubom bodo namreč po besedah Bukška v muzeju organizirali prikaze jadralnih poletov:

Jadralnici naj bi pristajali v neposredni bližini Muzeja na prostem ali v jahališču Konjeniškega centra Strmol. Za novosti je rogaška občina zagotovila okoli 50 tisoč evrov, upajo, da bodo del denarja pridobili tudi iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. (SP)