V Rogatcu podelili občinska priznanja

06.09.2015

Letošnji občinski nagrajenci občine Rogatec.

Z osrednjo slovesnostjo in podelitvijo občinskih nagrad so v Rogatcu včeraj obeležili občinski praznik. Plaketi občine sta prejela kulturnik Vladimir Vekić in Klub malega nogometa Dobovec, priznanje si je prislužil nogometaš Ivan Firer, denarne nagrade pa se je razveselilo PGD Donačka Gora.

Kulturnik, športniki in gasilci
Prejemniki priznanj so po besedah župana Martina Mikoliča dokaz, da je občina ravno po zaslugah na področju športa, kulture ter gasilstva še bolj prepoznavna, tako v ožjem kot širšem slovenskem prostoru. »Imamo državne prvake v dvoranskem nogometu, imamo Rogatčana, ki zaigral v državni nogometni reprezentanci, imamo osebo, ki je prišla v Rogatec pred davnimi leti in je s svojim delovanjem na kulturnem in drugih področjih prispevala pomemben delež k razvoju kraja in povezovanja ljudi v družbeno koristnih dejavnostih. Da ne govorimo o gasilcih, ki so nepogrešljivi pri nudenju pomoči pri elementarnih nesrečah, « je v nagovoru dejal župan. Kot je še poudaril, so prav na teh področjih ogromno postorili. V občini imajo namreč enega najsodobnejših športnih objektov v regiji, ponosni so na obnovljene objekte kulturne dediščine, mnogo so vložili tudi v gasilsko infrastrukturo. Nagrajenci po podelitvi nagrad niso skrivali zadovoljstva, prisluhnete jim lahko na spodnjih povezavah. 

Nov vodovod, železnica, rokodelski center
Osrednja prireditev je bila tudi priložnost za predstavitev, kaj vse so v občini postorili od zadnjega praznika. Med pridobitvami je župan Martin Mikolič izpostavil tri večje projekte. V občini so uspešno izpeljali projekt vodooskrbe v porečju Sotle, v sklopu katerega so zamenjali sedem kilometrov azbestnih vodov. Velika pridobitev je obnovljena železniška proga Rogatec-Djurmanec, s čimer je bila po dvajsetih letih ponovno vzpostavljena železniška povezava med Slovenijo in Hrvaško. Prav tako je občina uredila še del neobnovljenih prostorov dvorca Strmol in jih opremila z opremo za izvajanje rokodelskih vsebin. Ob naštetih pridobitvah so v Rogatcu v zadnjem letu uresničili tudi veliko manjših, a za občino pomembnih naložb. (SP)

PREDSEDNIK PGD DONAČKA GORA ANDREJ TURK

IVAN FIRER

VLADIMIR VEKIĆ

PREDSEDNIK KMN DOBOVEC SLAVKO PAVLOVIČ
Štajerski val v sliki