oktober 3, 2018

V Rogatcu se obeta zanimiv županski boj

Že nekaj časa je znano, da se bo na novembrskih lokalnih volitvah za župana občine Rogatec boril Viktor Božak. Od danes sta znana še dva kandidata, v vnovični boj se podaja aktualni župan Martin Mikolič, dobivajo pa v Rogatcu tudi žensko kandidatko, županja želi postati Brigita Vodušek.

Viktor Božak, Brigita Vodušek in Martin Mikolič so kandidati za župana v Rogatcu. Se jim bo pridružil še kdo?

Želita spremembe
Viktor Božak se v Rogatcu v boj za županski stolček podaja kot kandidat stranke SDS, o čemer smo že pisali, preberite TUKAJ. Že pred njim je kandidaturo napovedal Fredi Ferčec, kandidat stranke SD, a jo je pred dnevi preklical. Zakaj, preverite TUKAJ. Iz SD-ja so danes sporočili novo ime. V boj se podajajo z žensko – za županjo bo kandidirala Brigita Vodušek. „Z delom dosedanje ekipe želim nadaljevati, dodati svoje nove ideje, sveže projekte in s svojo zagnanostjo doseči zastavljene cilje. Ohranjala bom že doseženo in razvijala prostor za uspešne zgodbe. V lokalno politiko prihajam z vrednotami, znanjem, delovnimi izkušnjami, zagnanostjo in ljubeznijo do domačega kraja,“ je na Facebooku zapisala magistrica ekonomskih in poslovnih ved.

Mikolič po sedmi mandat
Facebook so za najavo kandidature izkoristili tudi v stranki Nova Slovenija. Rogaški odbor stranke je zapisal „OO NSi Rogatec je na pobudo mnogih občank in občanov uspel prepričati Martina Mikoliča k ponovni kandidaturi za župana občine Rogatec“. Martin Mikolič je župan občine Rogatec že od leta 1994. Podrobneje novinarjem svoje kandidature še ni predstavil nihče od treh kandidatov. (AD)