Pri Rogatcu ujeli 18 ilegalnih prebežnikov

11.06.2019

Tudi ograja, ki jo je naša država postavila na meji, ne prepreči ilegalnih prehodov. (Fotografija je simbolična, foto: Štajerski val)

Na območju Dobovca so policisti včeraj prijeli 13 ilegalnih prebežnikov, državljanov Afganistana. Kmalu zatem so pri ilegalnem prečkanju meje zalotili še 5 tujcev, državljanov Kosova. Ujeli so tudi moška, ki sta jim nudila prevoz.

Zaprosili za azil 
Deset od 13 Afganistancev je mladoletnih, kot so sporočili iz Policijske uprave Celje (PU Celje), jih je v bližino meje s kombiniranim vozilom pripeljal državljan Romunije, jih odložil na hrvaški strani, nato so peš prečkali reko Sotlo. Znova jih je nameraval naložiti v vozilo na slovenski strani. 28-letnemu Romunu so odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili. »Vsi afganistanski državljani so zaprosili za azil,« so še zapisali v PU Celje.

Vrnili so jih Hrvaški
V drugem primeru so policisti Postaje mejne policije Rogatec pri ilegalnem prečkanju meje zalotili še pet tujcev, državljanov Kosova. Družino s tremi mladoletnimi otroki je do meje pripeljal državljan Kosova. Tudi njega so ujeli in ga oglobili. Ilegalne prebežnike pa so po opravljenih postopkih vrnili hrvaškim varnostnim organom. (AD)
Štajerski val v sliki