junij 11, 2019

Pri Rogatcu ujeli 18 ilegalnih prebežnikov

Na območju Dobovca so policisti včeraj prijeli 13 ilegalnih prebežnikov, državljanov Afganistana. Kmalu zatem so pri ilegalnem prečkanju meje zalotili še 5 tujcev, državljanov Kosova. Ujeli so tudi moška, ki sta jim nudila prevoz.

Tudi ograja, ki jo je naša država postavila na meji, ne prepreči ilegalnih prehodov. (Fotografija je simbolična, foto: Štajerski val)

Zaprosili za azil 
Deset od 13 Afganistancev je mladoletnih, kot so sporočili iz Policijske uprave Celje (PU Celje), jih je v bližino meje s kombiniranim vozilom pripeljal državljan Romunije, jih odložil na hrvaški strani, nato so peš prečkali reko Sotlo. Znova jih je nameraval naložiti v vozilo na slovenski strani. 28-letnemu Romunu so odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili. »Vsi afganistanski državljani so zaprosili za azil,« so še zapisali v PU Celje.

Vrnili so jih Hrvaški
V drugem primeru so policisti Postaje mejne policije Rogatec pri ilegalnem prečkanju meje zalotili še pet tujcev, državljanov Kosova. Družino s tremi mladoletnimi otroki je do meje pripeljal državljan Kosova. Tudi njega so ujeli in ga oglobili. Ilegalne prebežnike pa so po opravljenih postopkih vrnili hrvaškim varnostnim organom. (AD)