avgust 11, 2017

V Šentjur na Bazenjenje

Šentjursko poletje ta konec tedna prinaša vodno ohladitev. Študentski klub mladih Šentjur pripravlja že tradicionalno sobotno Bazenjenje. Obeta se veliko zabave v vodi in ob njej.

Na Bazenjenju bo tudi tokrat veliko zabave. (Foto: ŠKMŠ)

Šport, glasba, razvajanje
„Imeli bomo vodne igre, igre z žogo, igrali bomo tarok, manjkalo ne bo vsakoletno tekmovanje v drsenju po drči, pa tudi zorbing bo, to je nogomet v velikih žogah,“ našteva predsednica Študentskega kluba mladih Šentjur Ana Evelina Turk in dodaja, da bodo kaj zase našli tudi tisti, ki si želijo nekoliko bolj leženega sobotnega popoldneva. Privoščili si bodo lahko kakšno masažo, limonado, koktejl, tudi za poslikave telesa bodo poskrbeli. Pestro pa ne bo le popoldne, zabava se bo zavlekla pozno v noč. Takrat bo na vrsti glasba. Pripravljajo koncerta domače skupine Flapjacks, ki obuja pristni stari rock'n'roll, in skupine Manouche, ki navdušuje z mešanico elektronske plesne glasbe in tako imenovane gypsy swinga.

Šentjurskega poletja še ni konec
Bazenjenje je ena od prireditev, ki jih v občini Šentjur združujejo pod Šentjurskim poletjem. Večina jih je že pod streho, še nekaj pa jih prinašajo tudi prihodnji konci tednov. Med drugim bo v petek, 25. avgusta, v Šentjurju koncert skupine Katalena, dva dni kasneje bo na Prevorju tradicionalni Guzajev pohod, prvo septembrsko nedeljo na Planini pri Sevnici 40. Angelska nedelja s prikazom starih kmečkih običajev, 8. in 9. septembra pa na Grobelnem dvodnevni glasbeni festival Grobelnofest z narodno-zabavno in rock glasbo. (AD)