februar 28, 2019

V Šentjurju so najboljši atleti in košarkarji

Naj športnika lanskega leta v občini Šentjur sta atleta – Mojca Centrih in Ambrož Amon. Slavil je še en član Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur Henrik Plank, ki je znova postal naj športnik invalid. Naj ekipa pa so košarkarji – ekipa U13 Košarkarskega kluba Šentjur. Na sinočnji slovesnosti so podelili še ostale nagrade.

Prejemnikov priznanj za športne dosežke je bilo znova veliko. Na odru je bila precejšnja gneča. (Foto: Štajerski val)

Naj športnike že tradicionalno izbirata in nagrajujeta Občina Šentjur in Športna zveza Šentjur. Veliko uspehov se je nabralo v lanskem letu, a v središču pozornosti so bili športniki, ki so posegli najvišje. Za naj športnico leta 2018 občine Šentjur so razglasili tekačico Mojco Centrih. Med drugim je osvojila 1. mesto na državnem atletskem prvenstvu v dvorani na 800 metrov med članicami ter prvo mesto na državnem prvenstvu Slovenije v krosu za mlajše članice. Priznanje občine je, kot pravi, pika na i:

Mojca Centrih je to jutro tudi obiskala naš radio, s Katjo in Davorjem se je med drugim spomnila tudi našega predlanskega 1. Afroditinega teka, na katerem je slavila v teku na 5 kilometrov. Zanimivemu pogovoru prisluhnite v spodnjem posnetku.

Simpatična šentjurska športnica leta Mojca Centrih je dan po prejemu naziva prišla na naš radio in dokazala, da je med bolj zgovornimi športniki. 

Naj športnik lanskega leta občine Šentjur je Mojčin klubska kolega Ambrož Amon. Leto si bo zapomnil predvsem po zmagi na državnem prvenstvu Slovenije v krosu ter po tretjem mestu na državnem prvenstvu Slovenije v dvorani na 3 kilometre. Sicer pa je lanskem letu dejal:

Atletski klub Asfalt Kovač Šentjur bo v vitrino postavil še en naziv najboljših. Že tradicionalno je naj športnik invalid postal Henrik Plank, metalec diska, krogle in kopja. In kaj je pri njem najbolj zaznamovalo leto 2018?

Na evropskem prvenstvu je bil Plank v metu diska 7. Zmagal pa je na državnem prvenstvu ter na CroOpen v Splitu. Henrik je imel ob tem najboljši rezultat leta v kopju in krogli na svetovni jakostni lestvici.

Ambrož Amon, Mojca Centrih in Henrik Plank so ponos Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur. 

Športnike leta izbirajo tudi med ekipami. V tej kategoriji pa so slavili mladi košarkarji. Ekipa U13 Košarkarskega kluba Šentjur je v državnem prvenstvu izmed 83 ekip v lanski sezoni osvojila 5. mesto. Njihov trener in strokovni vodja mlajših selekcij Boštjan Kočar:



Ekipa U13 Košarkarskega kluba Šentjur je naj ekipa lanskega leta občine Šentjur. Čestitke! 

Poleg naj ekipe, naj športnike in športnice ter športnika invalida so Šentjurčani na sinočnji slovesnosti podelili še nekaj priznanj. Za odmeven projekt leta so nagradili PGD Lokarje, za organizacijo tradicionalnega kolesarskega maratona Od gasilskega doma do gasilskega doma. Za rekreativni športni dosežek je priznanje prejela Mojca Pišek iz Društva jadralnih padalcev Lintvar, ki se je po končani tekmovalni karieri lotila novih projektov v disciplini prosti preleti in dosegla Evropski rekord v preletu s povratkom ter državni hitrostni rekord na 200 km. Za rekreativni športni dosežek so nagradili tudi Janija Sengerja, ki je lani sodeloval na enem najtežjih triatlonskih tekmovanj na svetu – Ironmanu. V svoji kategoriji je zasedel 24. mesto. Nagradili so še perspektivne mlade športnike. Priznanja so prejeli atleti Martin Artnak, Jakob Cmok, Nej Dobovišek, Andrej Motoh in Urška Ogrizek, tekvandoisti Marko Pečar Liubimirescu, Klara Medved, Taja Gabrovec Voršnik in Jaša Vrečko, tenisača Katarina Stefanija Mrvar in Nika Perić ter plesni skupini – hip hop skupina Candy Hop in hip hop skupina Stamina, obe iz Plesnega društva TBA. (AD)

Datoteke

Naj športnica Mojca Centrih v Mojem jutru s Katjo in Davorjem