marec 12, 2020

V Šentjurju za stranke zaprli občino in upravno enoto

V Šentjurju do danes zjutraj še ni bilo nobenega potrjenega primera okužbe s koronavirusom, a vseeno sprejemajo določene preventivne ukrepe. Med drugim bodo do nadaljnjega za stranke zaprta vrata občinske uprave in upravne enote. Zaprta bo tudi javna blagajna.

Zaposleni na šentjurski občini in upravni enoti so na delu, za fizični obisk strank pa so objekt preventivno zaprli. (Foto: Štajerski val)

Občina in upravna enota v Šentjurju domujeta v istem objektu, šentjurski župan Marko Diaci in načelnica upravne enote Marjana Metličar sta se odločila, da do nadaljnjega, da bi čim bolj omejili stike, onemogočita vstop strankam. To pa ne pomeni, da ustanovi ne bosta delali. Diaci razlaga:

Župan je ob tem to jutro na sestanek sklical ravnatelje vseh šol v občini. Nekatere so sicer že včeraj sprejele določene preventivne ukrepe. »Ravnatelji so razpravljali o ukrepih in trenutnem stanju, saj se jim je porajalo več skupnih vprašanj. Šole z našega območja imajo stike s šolo iz Šmarja pri Jelšah, zato so svojim zaposlenim preventivno izdali navodila, da v kolikor so prihajali v stik z otroki in učitelji iz šmarske šole (športni klubi, glasbena šola), delo opravljajo od doma. Glasbena šola Skladateljev Ipavcev Šentjur je prav tako že sprejela začasni ukrep, po katerem danes in jutri učencem šmarske šole odpade glasbeni pouk,« so po sestanku sporočili iz občine.

Kot je sicer znano, v ponedeljek po navodilu države vrata zapirajo vsi vzgojno-izobraževalni zavodi v Sloveniji. »Občina Šentjur, javni zavodi, vključno z šolami in vrtcem ter občinskim štabom civilne zaščite je v pripravljenosti, skladno upošteva priporočila in navodila, budno spremlja razmere in bo lahko nemudoma odreagirala na spremenjene razmere. Starši šolskih in vrtčevskih otrok bodo vse potrebne informacije takoj po sprejetem ukrepu prejeli neposredno s strani svojih zavodov, šol in vrtca,« ob tem sporočajo iz Občine Šentjur.

Ni prireditev, zaprta tudi knjižnica
Občina je iz preventivnih razlogov tudi odpovedala predstavitev projekta ureditve krožišča pri OŠ Franja Malgaja v Šentjurju, načrtovano za prihodnjo sredo. Ko se zadeve umirijo, bo našla nadomestni datum. Društva, zavodi in ostale organizacije v občini so že odpovedali tudi večino ostalih prireditev, tudi manjših, ki po navodilih države sicer še niso prepovedane. Tiste, ki tega še niso storili, Diaci poziva, naj to storijo. Poziva tudi občane, da spoštujejo pravila predvsem v skrbi za higieno ter protokole, ki veljajo ob sumu na okužbo s koronavirusom.

Vrata je danes zaprla tudi Knjižnica Šentjur, od koder sporočajo, da zamudnin v času zaprtosti ne bo, da pa lahko člani kljub temu rok izposoje podaljšajo preko spleta, elektronske pošte ali po telefonu.

Vse uradne informacije v povezavi s koronavirusom, ki jih posredujejo državni organi, lahko spremljate TUKAJ. (AD)