marec 1, 2019

V slatinski zdravstveni postaji še boljši pogoji dela

V Rogaški Slatini imajo novo pomembno pridobitev na področju primarnega zdravstva. Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah je dokončal ureditev novih prostorov v tamkajšnji zdravstveni postaji. Tudi stari so dobili lepšo podobo.

V Zdravstveni postaji Rogaška Slatina trenutno dela pet zdravnikov družinske medicine, imajo tudi močno podporo specializantov. (Foto: Radio Štajerski val)

Novi prostori za delavnice
Prenova, ki so se je lotili pred nekaj meseci, je obsegala dva dela v pritličju zdravstvene postaje. Del pri lekarni so poimenovali rumeni del. Kaj je tam novega, razlaga Jasna Žerak, direktorica Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah:



Novi prostori v rumenem delu zdravstvene postaje.

Stari sijejo v sivem
Lepšo podobo je dobil tudi del stavbe v pritličju, levo od vhoda, kjer so tri ambulante družinske medicine. V eni izmed njih dela mladi zdravnik in vodja zdravstvene postaje Rogaška Slatina, Matija Mataln. O novosti in delu v zdravstveni postaji je za naš radio povedal:



Del zdravstvene postaje, kjer so družinske ambulante.

Želja je še kakšna ambulanta
Da je za primarno zdravstveno oskrbo prebivalcev odslej še bolje poskrbljeno, so zadovoljni tudi na občini Rogaška Slatina. Župan Branko Kidrič:



Direktorica ZD Šmarje pri Jelšah Jasna Žerak z županom Rogaške Slatine Brankom Kidričem in vodjo ZP Rogaška Slatina Matijo Matalnom.

Celotna zadnja naložba v Zdravstveni postaji Rogaška Slatina je stala okoli 200.000 evrov. Denar zanjo je šmarski zdravstveni dom zagotovil iz pobrane najemnine, ki jo slatinska občina pušča v opravljanje zdravstvenemu domu, ter iz sredstev amortizacije. (NS)

Galerija slik