februar 2, 2015

V Slovenskih Konjicah zbrani taborniki

Slovenske Konjice so gostile Zimsko taborniško orientacijsko tekmovanje. Udeležilo se ga je 350 tabornic in tabornikov iz vse Slovenije. Tudi na zabavo niso pozabili.

Sneg otežil tekmovanje

Taborniki so se ob prihodu v Slovenske Konjice razveselili novozapadlega snega. Po besedah predstavnice organizatorjev Ariele Herček  jim je bilo tekmovanje zaradi oteženih razmer na terenu še večji izziv. Po petkovem preverjanju teoretičnega znanja so se v soboto v zgodnjih jutranjih urah odpravili na teren. Orientacijske veščine so dokazovali na 15 kilometrov dolgi zasneženi progi. Tekmovali so v treh starostnih kategorijah. Med najmlajšimi udeleženci (od 5. razreda OŠ do prvega letnika srednje šole) so zmagali taborniki iz Novega mesta (Rod gorjanskih tabornikov), zreški Rod Zelena Rogla je osvojil drugo mesto. V kategoriji od 1. letnika srednje šole do 21. leta starosti so največ znanja pokazali taborniki iz Zagorja ob Savi (Rod Polde Eberl-Jamsk), v kategoriji starejših od 21 let pa so slavili Velenjčani (Rod Jezerski zmaj). Konjiški Rod belega konja je v tej kategoriji osvojil tretje mesto.

Krepitev pozitivnih vrednot

Taborništvo z dolgoletno tradicijo navdušuje tudi prihajajoče generacije, ki v taborništvu prepoznavajo predvsem priložnost za zdravo in poučno preživljanje prostega časa. "Taborništvo je šola za življenje. V ospredje postavljamo pozitivne življenjske vrednote," poudarja strastna tabornica Ariela Herček iz Maribora. Kot še pravi, taborniki ob tem nadgrajujejo znanja iz geografije, biologije, matematike in fizike, kar jim koristi pri šolskem izobraževanju. Sicer pa so tudi tokratno druženje v Slovenskih Konjicah izkoristili za zabavo. Med drugim so uživali ob prepevanju karaok. (BF)

Galerija slik