V Šmarju maja četrti FAF

30.03.2019

Filmi se bodo tudi letos potegovali za nagrado strokovne žirije, ki jo zagotovi Klub študentov šmarske regije in Obsotelja, in nagrado občinstva. (Foto: Knjižnica Šmarje pri Jelšah)

V Knjižnici Šmarje pri Jelšah bodo 10. in 11. maja gostili četrti Festival amaterskega in neodvisnega filma – FAF. K prijavi filmov vabijo nadobudne amaterske in neodvisne ustvarjalce filmov vseh zvrsti. Rok za prijavo je 4. maj.

V treh letih 90 filmov
S Festivalom amaterskega in neodvisnega filma - FAF želi Knjižnica Šmarje pri Jelšah amaterski film predstaviti širši publiki in hkrati spodbuditi mlade k ustvarjalnosti. Na festivalu lahko sodelujejo ljubiteljski filmske umetnosti, ki so v letu 2018 in 2019 ustvarili kratek filmski izdelek, pravi vodja FAF-a Borut Bevc:Starostne omejitve ni, vsak prijavitelj pa lahko prijavi največ tri filme. Če je prijavitelj mlajši od 15 let, lahko svoj film prijavi v kategorijo “Mladi filmar”. Zadnji rok za prijavo je 4. maj. V minulih letih se je na FAF-u predstavilo nekaj čez 90 filmov in okoli 70 ustvarjalcev. Strokovno žirijo so najbolj prepričali Marko Samec s filmom Sofija, Lina Ržen s filmom Mine dan, začne se jutri in David Belina s Študenti. Več o pogojih sodelovanja TUKAJ. (SP)
Štajerski val v sliki