marec 30, 2019

V Šmarju maja četrti FAF

V Knjižnici Šmarje pri Jelšah bodo 10. in 11. maja gostili četrti Festival amaterskega in neodvisnega filma – FAF. K prijavi filmov vabijo nadobudne amaterske in neodvisne ustvarjalce filmov vseh zvrsti. Rok za prijavo je 4. maj.

Filmi se bodo tudi letos potegovali za nagrado strokovne žirije, ki jo zagotovi Klub študentov šmarske regije in Obsotelja, in nagrado občinstva. (Foto: Knjižnica Šmarje pri Jelšah)

V treh letih 90 filmov
S Festivalom amaterskega in neodvisnega filma - FAF želi Knjižnica Šmarje pri Jelšah amaterski film predstaviti širši publiki in hkrati spodbuditi mlade k ustvarjalnosti. Na festivalu lahko sodelujejo ljubiteljski filmske umetnosti, ki so v letu 2018 in 2019 ustvarili kratek filmski izdelek, pravi vodja FAF-a Borut Bevc:



Starostne omejitve ni, vsak prijavitelj pa lahko prijavi največ tri filme. Če je prijavitelj mlajši od 15 let, lahko svoj film prijavi v kategorijo “Mladi filmar”. Zadnji rok za prijavo je 4. maj. V minulih letih se je na FAF-u predstavilo nekaj čez 90 filmov in okoli 70 ustvarjalcev. Strokovno žirijo so najbolj prepričali Marko Samec s filmom Sofija, Lina Ržen s filmom Mine dan, začne se jutri in David Belina s Študenti. Več o pogojih sodelovanja TUKAJ. (SP)