julij 31, 2019

V Šmarje na telovadbo v fit park

Šmarčani imajo še več priložnosti za rekreacijo in aktivnosti na prostem. To poletje se že lahko sproščajo v novem fit parku, jeseni bodo bogatejši še za dreveseno hiško, kneippov park in keltski horoskop.

Fit park pri šmarski osnovni šoli je brezplačen in javno dostopen vsem občanom. (Foto: Radio Štajerski val)

Fit park javno dostopen vsem občanom
Nova infrastruktura za šport in rekreacijo bo rezultat projekta "Šmarski turistični preplet – narava, kultura in šport", ki ga vodi občina z lokalnimi partnerji. V sklopu projekta so pri šmarski osnovni šoli že uredili fit park z 12 rekviziti za telovadbo in sproščanje na prostem, po besedah vodje projekta Zinke Berk pa načrtujejo še vrsto drugih aktivnosti, s katerimi želijo zagotavljati razvoj turizma in novih turističnih produktov. Poleg športnih rekvizitov v naravi bodo zgradili še leseno drevesno opazovalnico, zasadili drevesa za namene »keltskega horoskopa« in uredili kneippov park, razlaga Zinka Berk:

Vsa zgrajena infrastruktura bo javna in prosto dostopna vsem občanom.

Delavnice in prikazi športne vadbe
Prav tako bodo postavili informativne table, koše in klopi, izdelali bodo mobilno aplikcijo ter izvedli prikaze športne vadbe in delavnice na temo "Čiščenje telesa za več energije" in "Učilnica v gozdu", napoveduje Berkova:

Projekt "Šmarski turistični preplet - narava, kultura in šport" bo stal slabih 94 tisoč evrov, od tega bo dobrih 57 tisočakvov sofinanciral Evropski kmetijski sklad. V projektu poleg šmarske občine sodelujejo celjska območna enota Zavoda za gozdove, Krajevna enota Rogaška Slatina, Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah, šmarsko športno društvo in zeliščna kmetija Gorska roža. (SP)

Galerija slik