avgust 6, 2019

V Šmarju še letos Hofer in DM

Podjetje GIC gradnje je ob vhodu v Šmarje pri Jelšah začelo gradnjo novega trgovsko-poslovnega centra, kjer bosta kot prva svoje prostore dobila Hofer in DM. Trgovca naj bi vrata odprla še letos.

Gradbeni stroji so že zabrneli. (Foto: Radio Štajerski val)

Prostora je za še več trgovin
Travnato zemljišče v poslovni coni Šmarje zahod – na območju Zadrž – je v teh dneh postalo veliko zemljišče. Slatinsko podjetje GIC gradnje je namreč začelo gradnjo nakupovalnega središča, v katerem bosta svoje prostore najprej dobili trgovini Hofer in DM-Drogeriemarkt. Direktor Ivan Cajzek je za naš radio potrdil, da nameravajo na tem območju zgraditi trgovska objekta za trgovski verigi Hofer in DM, s slednjim sicer še nimajo podpisane pogodbe, vendar so dogovori že v zadnji fazi. Na dober hektar velikem zemljišču, ki ga je slatinski gradbinec spomladi 2018 kupil za dobrih 276 tisoč evrov na javni dražbi šmarske občine, bosta trgovca po besedah Cajzka imela okoli 6 tisoč kvadratnih metrov površin:

 

Gradnjo obeh objektov si želijo končati še pred koncem leta, pravi Ivan Cajzek:

Naložbi bosta skupaj stali od 2 do 3 milijone evrov. Gic gradnje bo po izgradnji ostal lastnik objektov, saj bo trgovinskim družbam oba objekta oddajal. V novem šmarskem trgovsko-poslovnem središču je sicer za gradnjo na voljo še polovica zemljišč, ki jih bodo po napovedih Cajzka poskušali napolniti s kompatibilnimi vsebinami trgovskega ali poslovno-obrtnega programa. (SP)

Galerija slik