avgust 15, 2020

V šmarskem domu upokojencev spet novi koronavirus

Iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah so sporočili, da so okužbo z novim koronavirusom včeraj potrdili pri stanovalki na negovalnem oddelku. V domu so takoj vzpostavili sivo cono, kamor so namestili stanovalce, ki so bili v stiku z okuženo, vsem so že odvzeli brise, rezultate še čakajo.

V šmarskem domu upokojencev so okužbo s covid-19 odkrili pri stanovalki, ki sicer ni kazala znakov okužbe. (Foto: Radio Štajerski val)

Za zdaj se vsi ostali počutijo dobro
V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah, ki je bil v času epidemije covida-19 eno od največjih žarišč okužbe, so včeraj potrdili okužbo pri stanovalki na negovalnem oddelku. Odkrili so jo v rutinskem testiranju v bolnišnici, kamor je bila napotena zaradi drugih zdravstvenih težav. Kdaj in kako je do okužbe prišlo, za zdaj ni znano. „Stanovalka je bila včeraj hospitalizirana v bolnišnici Celje in kasneje premeščena na infekcijsko kliniko Kliničnega centra Ljubljana, njeno zdravstveno stanje je zaradi osnovnega obolenja po oceni zdravnikov resno,“ so zapisali v sporočilu za javnost. Direktorica doma Gordana Drimel pa je za naš radio povedala, da so takoj, ko so bili obveščeni o pozitivnem testu na covid-19, izvedli vse predvidene protokole:

Kot pravi Drimlova, so s testiranjem, tako stanovalcev kot zaposlenih, že začeli:

Kaj sledi, ko bodo znani rezultati?

Drimlova sicer ob tem pravi, da ob rednem spremljanju odstopanj v zdravstvenem stanju nihče od zaposlenih v zadnjem času ni kazal znakov okužbe. Stanovalci so, po navodilih epidemiološke službe, nameščeni v svojih sobah, odpovedali so vse obiske in skupinske aktivnosti. Sinoči in danes zjutraj se je sestal domski krizni štab, prav tako so obvestili pristojne institucije ter ministrstvi za zdravje in za delo. (NS)