marec 24, 2020

V šmarskem domu upokojencev umrla stanovalka

Iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah so sporočili, da je umrla stanovalka, okužena s koronavirusom. Pojasnjujejo, da je umrla v visoki starosti in da je imela več pridruženih kroničnih bolezni.

Žalostna novica iz šmarskega doma upokojencev. (Foto: Štajerski val)

"V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah v visoki starosti umrla stanovalka z več pridruženimi kroničnimi boleznimi, pri kateri je bila potrjena tudi okužba s #COVID-19," so zapisali na Twitterju šmarske občine. Dodajajo, da je okužba z novim koronavirusom v domu upokojencev trenutno potrjena pri 24 stanovalcih in 6 zaposlenih. 

Ob tem sporočajo, da zaposleni v domu upokojencev skrbno spremljajo stanje vseh stanovalcev. Pri vsakem sumu na okužbo s COVID-19 se opravi testiranje, prav tako izvedejo vse potrebne ukrepe, s katerimi so bili seznanjeni izvajalci zdravstvene dejavnosti in socialnovarstveni zavodi. Ob tem so vsi stanovalci pod nadzorom zdravnikov primarnega nivoja in infektologa, ki dnevno opravlja vizite pri okuženih. Zaposlenim v domu pomagata tudi ekipi zdravstvenih delavcev iz Splošne bolnišnice Celje in Medical centra Rogaška.