marec 14, 2020

V šmarski občini že čez 50 okuženih?

V občini Šmarje pri Jelšah je eno od žarišč okužb z novim koronavirusom. Še vedno ni uradnih podatkov, koliko okužb je potrjenih, župan predvideva, da je številka že presegla 50. Kritičen je do države. Prisluhni, kaj pravi.

V Šmarju pri Jelšah je bil prvi pozitiven test potrjen v sredo, pri eni od učiteljic. (Foto: Štajerski val)

Župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš je pred nekaj minutami stopil pred novinarje in v svoji izjavi povedal:



V Šmarju se je pri tem življenje praktično ustavilo, zaprte so javne ustanove, vrata zapirajo ponudniki storitev, kot so frizerji, gostišča, cvetličarne, prav tako tudi več zasebnih podjetij, kjer bodo zaposleni delali od doma, ponekod pa so delo za 14 dni povsem ustavili. Prilagamo še nekaj fotografij praznega kraja.

Iz štaba civilne zaščite Zahodno Štajerske regije so ob tem pravkar poslali obvestilo:
„Obveščam vas, da so trenutno najbolj krizne razmere na območju Zahodno Štajerske regije v občini Šmarje pri Jelšah, zato svetujemo, da ne potujete na omenjeno območje, priporočilo velja tudi za medije. Za komuniciranje uporabljajte alternativne kanale. Ob 11. uri je štab Civilne zaščite Šmarje pri Jelšah izdal priporočilo o zaprtju gostinskih lokalov na celotnem območju občine Šmarje pri Jelšah. Po opravljenih razgovorih z domom upokojencev Šmarje pri Jelšah in zdravstvenim domom v tej občini je ugotovljeno, da je situacija pod nadzorom in da so vsi delavci v zdravstvenem domu po testiranju negativni. Ena oseba v domu starejših občanov, ki je bila v stiku z okuženo osebo, je v izolaciji v domu upokojencev Šmarje pri Jelšah.“ (TMG, AD)

Galerija slik