avgust 29, 2019

V šolah na Šentjurskem bo več učencev kot lani, a manj prvošolcev

Začetek novega šolskega leta je pred vrati. V šestih osnovnih šolah v občini Šentjur ter štirih podružnicah bo znanje nabiralo 1827 učencev, kar je 26 več kot lani. V Vrtcu Šentjur bo v novem šolskem letu 765 otrok.

Ko bi le bile vse učilnice takšne. Takšno učilnico na prostem so konec lanskega leta uredili pri OŠ Franja Malgaja, ki bo imela tudi v novem šolskem letu največ učencev. (Foto: FB OŠ Franja Malgaja)

Za vse prvošolce slikanica
Prvošolcev bo v šolah šentjurske občine 177, kar je 20 manj kot lani. Največja šola je OŠ Franja Malgaja Šentjur s podružnico Blagovna. V ponedeljek bo v šolske klopi sedlo 563 otrok. Po številu učencev sledi OŠ Hruševec, ki ima podružnico na Kalobju, s 423 otroki. V OŠ Slivnica pri Celju in dveh podružnicah bo 276 učencev, v OŠ Dramlje 241, v OŠ Blaža Kocena Ponikva 199. Najmanj učencev, 125, bodo imeli v OŠ Planina pri Sevnici. Število prvošolcev, bo najmanjše na podružnici Kalobje, kjer bodo v prvem razredu le trije otroci. V podružnicah Loka in Prevorje jih bo po pet. Občina Šentjur bo vsem prvošolcem, kot že tudi lansko leto, na prvi šolski dan podarila slikanico Dežni škrat in nezadovoljni ptič, ki sta jo izdali domačinki, avtorica Alenka Križnik in ilustratorka Klavdija Simler. O slikanici smo že pisali, preberite TUKAJ.

165 otrok prvič v vrtec
Iz šentjurske občine so postregli tudi z nekaj podatki o vpisu v šentjurski vrtec. V enajstih enotah bo 43 oddelkov, v njih bo varstvo imelo 765 otrok, med njimi bo 165 novincev. (AD)