julij 6, 2016

V šolah na Šentjurskem poleti ne bo miru

Občina Šentjur je podpisala pogodbi za obnovitvena dela na Osnovni šoli Franja Malgaja ter na njeni podružnični šoli in vrtcu na Blagovni. Vrednost obeh projektov skupaj je skoraj pol milijona evrov, občina bo denar v celoti zagotovila iz občinskega proračuna.

Direktor projekta Spot gradnje Jure Herlah in župan Marko Diaci sta podpisala pogodbo za novo streho na OŠ Franja Malgaja.

Obnova stare strehe
Osnovna šola Franja Malgaja bo med poletnimi počitnicami dobila novo streho na starem delu šole. „Streha je dotrajana. Nazadnje je bila obnovljena v 80. letih prejšnjega stoletja, šola pa je stara več kot 100 let. Zato je ta sanacija nujna,“ je ob podpisu pogodbe povedal župan občine Šentjur Marko Diaci. Obnovitvena dela bo izvajalo podjetje Spot Gradnje d. o. o iz Celja. Šola bo dobila novo streho do začetka šolskega leta. S tem bodo zaokrožili nedavno celovito obnovo šole. O tem več preberite TUKAJ.

Nova kuhinja, kotlovnica in igralnica
Obnove bosta deležna tudi Podružnična šola in vrtec Blagovna. Po besedah župana bodo zgradili prizidek in vanj prestavili kuhinjo, obnovili bodo še kotlovnico, uredili dodatno igralnico, prav tako bosta nova stopnišče in dostop v telovadnico. Za obnovo bo poskrbelo podjetje TIPO investicijske gradnje, d. o. o., ki je bilo izbrano na javnem razpisu, po napovedih bo za dela potrebovalo tri mesece. Med obnovo bodo vrtčevske otroke iz enote Blagovna premestili v enoto Dramlje. „Že v lanskem letu so bili otroci iz enote Blagovna med poletjem preusmerjeni v enoto Dramlje. V letošnjem letu smo se odločili enako, da bodo lahko dela potekala nemoteno. Zaradi varnosti otrok se nam je to zdelo najbolj smiselno in racionalno,“ razlaga pomočnica ravnatljice vrtca Blagovna Vesna Tofant.

Občina za boljše izobraževalne pogoje
S podpisom pogodb Občina Šentjur nadaljuje naložbe v šolsko in vrtčevsko infrastrukturo. V zadnjih šestih letih je za to skupaj namenila 10 milijonov evrov. Samo izboljšave in novosti na OŠ Franja Malgaja in njeni podružnici na Blagovni so stale slaba dva milijona evrov. Od leta 2010 so zgradili novo telovadnico, uredili parkirišče, obnovili sanitarije in izvedli energetske sanacije. (PŽ)

Galerija slik