marec 1, 2017

V Spodnjih Prelogah še tretji blok

V Spodnjih Preloga pri Slovenskih Konjicah raste stanovanjska soseska. Po dveh novozgrajenih blokih je konjiško stanovanjsko podjetje začelo graditi še tretjega. Vseljiv naj bi bil konec letošnjega leta. V njem bo 11 stanovanj. Povpraševanje po njih je precejšnje.

Stanovanjska soseska v Spodnjih Prelogah pri Slovenskih Konjicah bo s tretjim blokom dobila zaokroženo podobo. Stanovanja gredo za med.

Ključe novih stanovanj naj bi delili novembra
Direktor Stanovanjskega podjetja Slovenske Konjice Tomaž Rihtaršič ocenjuje, da bodo tudi stanovanja v tretjem bloku v Spodnjih Prelogah hitro prodali, saj povpraševanje po nekajletnem premoru znova narašča. "Stanovananja bodo dvosobna ter tri in polsobna, polovica stanovanj bo imela tudi zunanjo teraso. Cena kvadratnega metra se giblje od 1100 do 1300 evrov. Je primerljiva s cenami stanovanj v prejšnjih dveh stolpičih. Polovica stanovanj je že rezerviranih. Ocenjujemo, da bodo vselijva letošnjega novembra. Tako bomo z blokovsko gradnjo v Spodnjih Prelogah zaključili," navaja direktor Rihtaršič. Jih pa stanovanjsko podjetje namerava graditi na novih lokacijah. Primerne iščejo tako v konjiški kot zreški občini. Lani je kupilo zemljišče v Slomškovi ulici, v bližini vrtca, v središču Slovenskih Konjic. Tam bo zrasel nov blok, letos nameravajo kupiti vsaj še kakšno primerno zemljišče.(BF)