december 27, 2019

V štirih urah več kot 100 kršitev cestnoprometnih predpisov

Policisti Policijske uprave Celje so danes opravili štiriurni poostreni nadzor v cestnem prometu. V tem času so zaznali več kot 100 kršitev, največ jih je bilo povezanih z neuporabo varnostnih pasov in telefoniranjem med vožnjo.

Policisti celjske policijske uprave opozarjajo na slabo statistiko s cest, zato voznike pozivajo k varni in odgovorni vožnji. (Foto: Radio Štajerski val)

Veliko kršiteljev med pešci
Ad hoc poostreni nadzor prometa so, kot so sporočili, policisti opravljali na celotnem območju Policijske uprave Celje. V tem času so zabeležili 114 kršitev cestnoprometnih predpisov. 50 voznikov ni uporabljalo varnostnih pasov, od tega v dveh primerih kršitelja nista uporabljala otroškega varnostnega sedeža. 45 voznikov so policisti zalotili, da so med vožnjo uporabljali mobilni telefon, v dveh primerih so vozniki storili prekršek do pešcev, na drugi strani pa je 17 pešcev kršilo cestnoprometne predpise. Policisti ob tem še posebej opozarjajo na slabo stanje v cestnem prometu zaradi vožnje pod vplivom alkohola ter nepravilno stran in smer vožnje. Ob tem pozivajo, da bodite v prometu strpni in previdni, upoštevajte pa tudi razmere na cesti. (NS)