november 26, 2019

Drama v Štorah - zaradi nevarnosti eksplozije evakuirali 40 ljudi

Zgodaj popoldne so bili policisti obveščeni o najdbi vozila v Štorah, v katerem je bila mrtva oseba. V vozilu sta bili vidni dve posodi, povezani s cevko, v njiju je bila neznana snov. Zaradi nevarnosti kemične reakcije so evakuirali stanovalce iz okoliških hiš.

V Štorah je bilo to popoldne vroče, preventivno so izvedli evakuacijo okoli 40 oseb. (Fotografija je simbolična, foto: Štajerski val)

Policisti so bili o najdbi vozila obveščeni okoli 13. ure, skupaj z gasilci in predstavniki Civilne zaščite so, ker je obstajala možnost, da bi pri odprtju vozila prišlo do kemične reakcije, preventivno zavarovali širše območje okoli vozila. Milena Trbulin iz Policijske uprave Celje razlaga:

Evakuacijo so pozno popoldne preklicali, sledi ogled kraja dogodka. Podrobnejše podatke bodo tako sporočili jutri. Pristojne službe so sicer po podatkih Uprave za zaščito in reševanje po izvedenih ukrepih vzele vzorce prisotne snovi za nadaljnjo analizo. Neposredna ali posredna nevarnost za okolico ali prebivalstvo, kot zagotavljajo, ne obstaja. (AD)