januar 4, 2019

V Termah Olimia izjemni rezultati in nagrade

Terme Olimia so v letu 2018 dosegle rekorden obisk in prihodke. Izjemne rezultate med drugim pripisujejo odprtju nove Termalije, ki velja za največjo lanskoletno naložbo v slovenskem turizmu. Za dobro delo bodo nagradili tudi zaposlene, ki bodo za poslovno uspešnost v teh dneh prejeli okoli tisoč evrov bruto.

Svet razvajanj v novem Family wellnessu Termalija. (Foto: Terme Olimia)

15 odstotkov več gostov kot lani
V Termah Olimia, ki zaposlujejo 311 delavk in delavcev, že tretje leto beležijo rekorden obisk. Po besedah direktorja prodaje in marketinga Vasje Čretnika jih je v prvih enajstih mesecih obiskalo nekaj manj kot 71 tisoč komercialnih gostov, kar je slabih 15 odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2017. Od tega je bila dobra polovica domačih gostov. Do konca novembra so ustvarili 230 tisoč nočitev oz. dobrih 11 odstotkov več kot predlani. Dobro obiskani so bili v Termah Olima tudi v času božično-novoletnih praznikov, ko so bili praktično polno zasedeni. Po pričakovanjih je bilo največ domačih gostov, takoj zatem so sledili gostje iz Italije in Avstrije, veliko je bilo tudi hrvaških in srbskih gostov.

Z novo Termalijo do višjih prihodkov
Izjemen obisk v letu 2018 se v Termah Olimia odraža tudi v rekordnih poslovnih rezultatih. "V prvih devetih mesecih smo imeli 16,2 milijona evrov prihodkov, kar je 10 odstotkov več kot v primerljivem obdobju leta 2017. Čisti poslovni izid pa je znašal dobra 2 milijona evrov in je za skoraj 40 odstotkov višji kot leta 2017," razlaga Čretnik in dodaja, da so za izjemne poslovne rezultate zagotovo zaslužna nenehna vlaganja v kakovostno infrastrukturo in atraktivne storitve. Čretnik ob tem izpostavlja odprtje nove Termalije, kjer beležijo izredno dober obisk. Kompleks, v katerega so vložili 12 milijonov evrov, sicer velja za največjo naložbo v slovenskem turizmu v letu 2018.

Vsakemu zaposlenemu tisoč evrov
Letos večjih naložb v infrastrukturo v Termah Olimia sicer ne načrtujejo, bodo pa po besedah Čretnika še naprej vlagali v kakovostne storitve, prav tako v zaposlene, ki jih bodo v prvih dneh januarja razveselili z nagrado za poslovno uspešnost. Ta bo najvišja doslej, zanašala bo okoli tisoč evrov bruto, njena višina pa bo odvisna od prisotnosti v podjetju v letu 2018. V termah ob tem poudarjajo, da se v kadrovski situaciji, kakršna je trenutno v turizmu in ob kroničnem pomanjkanju ustreznih kadrov, še kako zavedajo, da lahko le s pomočjo zadovoljnih in motiviranih zaposlenih dosežejo maksimalno zadovoljstvo njihovih gostov. (SP)