junij 5, 2020

V Termah Olimia spet gostje

Terme Olimia, ki so bile zaradi epidemije od sredine marca zaprte, bodo danes znova začele sprejemati goste. Bazenski kompleksi bodo prvi konec tedna odprti le za hotelske goste, s ponedeljkom pa tudi za vse ostale. Aqualuna zaradi nestanovitnega vremena še ostaja zaprta.

S 5. junijem v Termah Olimia odpirajo vse bazene, razen Aqualune. (Foto: Radio Štajerski val)

Odprti vsi bazeni z izjemo Aqaulune
Termah Olimia so se odločili, da bodo na današnji 5. junij odprli hotele Breza in Sotelia, aparthotel Rosa, apartmajsko naselje Lipa in kamp. Prav tako bodo odprli bazene Family Wellnessa Termalija in Wellness centra Orhidelia, je povedal direktor prodaje in marketinga v termah Vasja Čretnik. V začetku maja, ko še ni bil znan datum ponovnega odprtja bazenov, so v termah začeli prodajno-promocijsko akcijo, ki se je izkazala za zelo uspešno, saj prvi vikend po odprtju pričakujejo okoli 600 gostov, razlaga Čretnik.

Zasedenost sicer sprva ne bo takšna kot v najboljših časih, klub temu pa so s prvim odzivom gostov glede na dane razmere v Termah Olimia zadovoljni in optimistični. Aqualuna zaradi muhastega vremena še ostaja zaprta in jo bodo še ta mesec odprli z nizom toplejših dni.

Tudi v bazenskem kompleksu bo treba upoštevati varnostno razdaljo. (Foto: Radio Štajerski val)

Zaradi večje varnosti omejitev kopalcev
Zaradi varnostnih ukrepov, ki jih je glede omejevanja obiskovalcev na kopališčih sprejel Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), bodo bazenski kompleksi v Termah Olimia konec tedna odprti le za goste hotelov, kampa in apartmajev, od ponedeljka pa tudi za zunanje obiskovalce, razlaga Čretnik in dodaja, da bo treba v kompleksu term upoštevati zaščitne ukrepe, s katerimi želijo obiskovalce zaščititi pred okužbo z novim koronavirusom.

V Termah Olimia zaradi postopnega sproščanja ukrepov pričakujemo spremembe navodil NIJZ, o katerih bodo v termah goste vseskozi obveščali tudi na njihovi spletni strani. (SP)