avgust 11, 2016

V Termah Olimia si želijo vročih dni

V Termah Olimia so zadovoljni z letošnjo poletno sezono. Ustvarili so namreč nekaj več nočitev kot v primerljivem obdobju lani. Nekoliko boljšega obiska bi si želeli le v Aqualuni, ki je povsem odvisna od vremena.

Največji nasprotnik Aqualune je slabo vreme.

Več nočitev predvsem iz Beneluksa in Danske
Letošnji obisk Term Olimia je zelo dober, predvsem na račun tujih gostov. Po besedah direktorja prodaje in marketinga Vasje Čretnika so k dobrim rezultatom precej prispevali gosti iz Beneluksa in Danske, ki jih je letos bistveno več kot lansko poletje, dober je tudi obisk domačih gostov. “Hoteli so dobro popolnjeni. Julija smo bili dobro zasedeni, v avgustu pa je še nekaj neznank. Ljudje si namreč vedno bolj organizirajo počitnice v zadnjem trenutku, predvsem na trgih, kot sta slovenski in italijanski, od koder prihaja največ naših gostov," pojasnjuje Čretnik.

Slabo vreme odžene kopalce iz Aqualune
Letno kopališče Aqualuna je to poletje zaradi nestanovitnega vremena in pogostih neviht obiskalo nekoliko manj kopalcev kot lani. V juliju smo imeli za slabih 7 odstotkov manj  kopalcev kot v primerljivem obdobju lani, prvi teden avgusta je bil obisk celo malenkost boljši kot lani. Glede na nestalno vreme smo lahko zadovoljni, si pa - podobno kot lani - želimo čim več vročih in sončnih koncev tednov, brez neviht in predvsem brez slabih vremenskih napovedi," razlaga Čretnik in dodaja, da Aqualuna sameva, ko vremenoslovci napovedo dež, četudi ga potem ni. (SP)