januar 23, 2018

V Varaždinu premalo postelj za vse navijače

Po nekaj dneh počitka je pred slovenskimi rokometaši danes nova tekma evropskega prvenstva. Pomerili se bodo s Španci. Drugi del prvenstva naši igrajo v Varaždinu, kjer ne manjka slovenskih navijačev. Preverili smo, kakšno je med prvenstvom vzdušje v tem hrvaškem mestu.

Ker je tokratno prvenstvo na Hrvaškem, seveda ne manjka slovenskih navijačev. (Foto: FB RZS)

V teoriji še možnosti za polfinale
Čeprav so možnosti za napredovanje slovenske reprezentance v polfinale evropskega prvenstva skoraj nične, se naši ne dajo. Cilj na današnji tekmi je zmaga, prav tako na jutrišnji, proti Češki. V primeru dveh zmag bodo o napredovanju Slovencev kljub vsemu odločale še ostale tekme. „Teoretično je polfinale še dosegljiv, a žal nam je, da je zdaj vse odvisno od drugih, ne pa od nas. Šli bomo tekmo za tekmo. Vse bomo dali od sebe, da ti dve tekmi dobimo, potem bomo pa videli, kaj nam bo to prineslo," napoveduje Gregor Potočnik, selektor Veselin Vujović pa dodaja: "Ne želim biti realen, ker če sem realen, potem ne morem zahtevati od svojih igralcev več, kot so sposobni.“ Nocojšnja tekma bo ob 18.15 uri, večina bo verjetno navijala pred televizijskimi ekrani.

Odlični slovenski navijači
Kar nekaj Slovencev pa je odšlo v Varaždin, ki je iz Celja na primer oddaljen le dobro in uro pol. Kristijan Šmid je ob tem priložnosti poklical tamkajšnjo turistično organizacijo in preveril, kako so se v mestu pripravili na navijače in ali so Varaždinci prvenstvo morda izkoristili tudi za morebitni dvig cen kave in ostalih pijač. Prisluhnite v spodnjem posnetku, v pogovoru z direktorico turističnega urada Turstičke zajednice grada Varaždina Jeleno Toth, ki slovenske navijače opisuje kot odlične in zelo dobro razpoložene. (AD)

Datoteke

Pogovor z Jeleno Toth