april 6, 2016

V Velenju nagradili najuspešnejše športnike

V Velenju so podelili nagrade in priznanja najuspešnejšim in najvidnejšim športnikom minulega leta v občini. V 14 kategorijah je bilo nominiranih več kot 50 športnikov. V najprestižnejših kategorijah so slavili atletinja, deskar na snegu in rokometaši.

Naj športnica in naj športnika leta 2015 v Velenju.

Maja Mihalinec in Tim Kevin Ravnjak
Naziv Športnica leta je tokrat pripadal atletinji Maji Mihalinec, ki je avgusta na svetovnem prvenstvu v Pekingu dosegla normo za olimpijske igre v Riu de Janeiru. Tako se že intenzivno pripravlja na zahtevno sezono, ki je pred njo. Maja je nedavno v Beogradu tudi zmagala v teku na 60 metrov in s časom 7,26 sekunde izenačila svoj osebni rekord. V moški kategoriji je slavil deskar na snegu v prostem slogu Tim Kevin Ravnjak, ki je žlahten naslov špornika leta prejel že drugič, lani kot najuspešnejši mladinec, letos pa kot najboljši med člani. Nagrado si je prislužil s srebrno medaljo, ki jo je osvojil na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu lansko zimo. Obema prisluhnite v spodnjih posnetkih.

RK Gorenje in Franček Gorazd Tiršek
V kategoriji Ekipa leta je tako kot lani slavila članska ekipa Rokometnega kluba Gorenje. Poleg njih sta bila nominirana žensko nogometno društvo Rudar Škale Velenje in nogometni klub Rudar, vendar je strokovna komisija na podlagi uspehov v preteklem letu naslov podelila velenjskim osam. Nagradili so tudi naj športnika invalida – tega naziva se je razveselil strelec Franček Gorazd Tiršek. Plaketi za življenjsko delo sta prejela atletski funkcionar Martin Štajner in karateist Bego Tabavkovič. Nagrajencem je čestital tudi posebni gost na torkovi prireditvi, zdaj že upokojeni boksarski šampion Dejan Zavec. Tudi njemu prisluhnite v spodnjem posnetku. Prireditev so popestrili še z glasbo. Nastopili so letošnja predstavnica za pesem Evrovizije Manuella, zmagovalec oddaje Slovenija ima talent Jernej Kozan in beatboxer Sašo Vrabič. (ŠT)

Galerija slik

Datoteke

Maja Mihalinec o novi sezoni

Tim Kevin Ravnjak o priznanju

Dejan Zavec o športu v Velenju