oktober 8, 2020

V vitanjski občini iščejo rešitve za oskrbo s pitno vodo

Občina Vitanje se loteva urejanja oskrbe s pitno vodo na področju Brezna. Načrtujejo, da bodo preskrbo zagotovili skupaj s sosednjo občino Dobrna.

Kdaj točno bo urejen vodovod, je še prezgodaj napovedati, pravijo na vitanjski občini. (Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay)

Na področju Brezna v občini Vitanje že več let težave povzroča preskrba s pitno vodo, predvsem v sušnih obdobjih. Kot pravi župan Slavko Vetrih, so na voljo površinski viri, ki začnejo po daljšem izpadu padavin presihati. O rešitvi pa pravi:

Dogovori so po Vetrihovih besedah v zaključni fazi. Vitanjski občinski svetniki so načrtom prižgali zeleno luč. Vetrih dodaja še, da že pripravljajo projektne rešitve za vitanjsko občino. Verjame, da bodo dohiteli občino Dobrna, ki je nekaj korakov pred njimi, in pravočasno pripravili dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja.
Za ureditev vodovodnega omrežja se je za zdaj prijavilo deset gospodinjstev. Ni še točno znano, kako obsežen bo vodovod. Je pa teren precej zahteven, pravi Vetrih. Prav tako je še prezgodaj napovedati, kdaj bo vodovodno omrežje dokončano.

Vetrih pričakuje, da bo naložba vredna med 300.000 in 500.000 evri. Točna številka bo znana, ko bo objavljen razpis. Še prej pa morajo dodelati vse tehnične rešitve. (TMG)